Vrolijke beestenboel in de Wereldwinkel

ingevoerd op 26-11-2014

Alle dieren van het oerwoud zijn bij elkaar gaan staan om samen op deze prachtige houten puzzel te passen. Want afgebeeld worden op een puzzel in vrolijke kleuren, milieubewust geproduceerd en educatief verantwoord dat lukt niet altijd, maar bij Lanka Lamai wel! Bovendien zijn de puzzels oersterk, dus die dieren zijn tegen een stootje bestand.

Lanka Lamai staat voor Kinderhulp Sri Lanka, en deze importeur zorgt er door de aankoop van dit speelgoed voor dat kinderen uit de armste gebieden van het eiland naar school kunnen omdat hun ouders een goed loon krijgen in een van de speciale werkplaatsen van Lanka Lamai waar in totaal bijna 400 mensen werken, vooral veel vrouwen die daardoor in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. (Als u vorige week de tekst over het prachtige blankhouten speelgoed las, komt dit verhaal u natuurlijk al bekend voor.)
Die mooie bonte houten puzzels zijn er in allerlei vormen, zoals een vliegtuig met cijfers en dierfiguren met letters op de stukjes. Er zijn ook zakjes en “schilderijtjes” met vrolijke sprookjesfiguren of met boerderij- of circusdieren. Zo kan Sint voor iedere peuter en kleuter wel een passend cadeautje vinden. Dat is leuk voor die kleine makkers, maar ook voor de kindertjes van die hardwerkende papa’s en mama’s in Sri Lanka!