Karin viel 60 kilo af door een gezonde levensstijl

Karin (42) uit Goirle viel maar liefst 60 kilo af met sporten en gezond eten. Inmiddels is het een levensstijl voor haar geworden.

WANNEER KREEG JE PROBLEMEN MET JE GEWICHT?
Karin: “Ik was als baby al te dik. Eigenlijk ben ik er dus mee geboren. Eten was mijn grootste hobby en sporten vond ik vreselijk. Tijdens mijn puberteit werd het erger. Ik bedacht allerlei smoezen om niet mee te hoeven doen met gym. En toen ik mijn rijbewijs haalde, liet ik ook de fiets steeds vaker staan. Ik werd dikker en dikker.”

WAT WAS DE SPREEKWOORDELIJKE KNOP DIE OMGING?
“Op een dag moest ik naar de vierde etage van een gebouw. Ik was samen met een bekende en we namen de trap. Toen we boven kwamen, was ik helemaal buiten adem. Die ander had nergens last van. Het was toen dat ik mij realiseerde dat ik op deze manier niet oud zou worden. Of in ieder geval niet op een gezonde manier!”

EN DAN GA JE NAAR DE SPORTSCHOOL. EEN MAKKELIJKE STAP?
“Om als 39-jarige met ernstig overgewicht een sportschool binnen te stappen, is één van de lastigste dingen die ik ooit heb moeten doen. Ik verwachtte daar alleen maar superslanke en afgetrainde mensen en instructeurs. Ik was dan ook positief verrast toen ik begon met trainen. Van barmedewerker tot instructeur: iedereen leek altijd blij mij te zien en toonde interesse. Ongeacht mijn gewicht of sportieve kwaliteiten. Dit stimuleerde mij enorm om door te zetten.”

JE BENT NU 60 KILO AFGEVALLEN. EEN GEWELDIGE PRESTATIE! WAT IS JE GEHEIM?
“Ik heb nooit concrete doelstellingen gemaakt. Ik wilde gewoon gezond oud worden. Een groene BMI in plaats van een BMI in het donkerste rood. Ik sport daarvoor vier tot vijf dagen per week. Groepslessen als pilates, BodyPump en kettlebel zijn mijn favoriet. Daarnaast loop ik hard en soms doe ik mee met buikspierkwartier. En als ik dan nog tijd over heb, pak ik nog wel eens een RPM les mee voor de lol. Lekker fietsen zonder na te denken!”

HEB JE EEN TIP VOOR MENSEN DIE OOK WILLEN AFVALLEN?
“De belangrijkste tip: laat het afvallen los! Ga voor een gezonde levensstijl. Ontdek dat gezond eten ook lekker kan zijn, sport regelmatig en blijf genieten.”

Wil jij ook een gezonde lifestyle? Maak een afspraak voor een gratis Lifestyle Check op www.clubpellikaan.nl.