Overtuigende zege VOAB 1 op laagvlieger Oosterhout 1 (5 – 1)

asper van Beers scoort hattrick

Casper van Beers maakte zelf drie doelpunten en was met twee assists betrokken bij de andere twee, gemaakt door Walter Neeft en Stijn van Laarhoven.
In de eerste helft bakte Oosterhout er vrij weinig van en kon VOAB vrij gemakkelijk uitlopen tot een voorsprong van 3 – 0.
In de tweede helft bood de bezoekende ploeg meer weerstand en kreeg Oosterhout enkele kansen waarvan er één werd benut.
Al in de 7e minuut was er kans van Maarten Immink, die zijn inzet – na een voorzet van Walter Neeft – nog net door de keeper zag gestopt ten koste van de eerste hoekschop voor VOAB. In de rebound van de afgeslagen corner knalde Laurens van de Nouweland naast.

In de 11e minuut zette VOAB een goede aanval op waarbij Maarten en Casper betrokken waren. Casper legde de bal terug op Walter Neeft die beheerst de 1 – 0 aantekende. In de 13e minuut leverde Maarten een goede voorzet af over rechts. Keeper Ramon Everduin kon de bal net voor het hoofd van Stijn wegplukken. Een minuut later werd een soloactie van Stijn op links tot hoekschop verwerkt. In de rebound schoot Niels van Antwerpen over. Dezelfde Niels zag zijn vrije trap in de 19e minuut gekeerd dor keeper Everduin. Drie minuten later kon de keeper een schot van Casper nog net met de voet keren. Casper maakte in de 24e minuut een beauty van een doelpunt. Hij krulde de bal op aangeven van Maarten knap in de rechter bovenhoek (2 – 0).VOAB bleef druk houden op het doel van Oosterhout. Na een dik half uur spelen schoot Walter uit een pass op maat van Niels net over.
Casper trok er in de 41e minuut alleen van door en slalomde door de verdediging en scoorde de 3 – 0.
Pas op slag van rust had een speler van Oosterhout een echte kans, die echter net naast werd geschoten.

Oosterhout iets aanvallender
Na de thee was Oosterhout iets aanvallender dan in de eerste helft. Dat leidde zowaar tot een penalty, die werd veroorzaakt door keeper Jeffrey van Gestel. Jeffrey stopte de inzet van Stijn Biemans maar was volgens de scheidsrechter te vroeg uit zijn doel gekomen. De tweede kans voor Biemans werd door Jeffrey opnieuw gestopt. Dezelfde Biemans had na een uur spelen een andere kans om te scoren maar het lukte hem niet. Kort daarna scoorde Yeswidum Gire onverwacht uit een vrije trap de 3 – 1.
Maar al vier minuten later speelde Casper Maarten aan die droog uithaalde. De bal werd onderweg nog net aangetikt door Stijn, die daarmee de 4 – 1 scoorde.
Maarten scoorde in de 68e minuut maar zijn goal werd tot zijn onbegrip afgefloten.
Casper had nog enkele scoringskansen maar hij slaagde er pas in de 88e minuut in om – na een lepe assist van Thijs van de Lisdonk – de eindstand op 5 – 1 te zetten.