Willem II verliest met gelijkspel twee punten

Willem II - Excelsior eindigt in 1 - 1

Willem II had kunnen winnen als de kansen beter waren benut. De tricolores waren de bovenliggende partij in een aantrekkelijk duel. Excelsior was een taaie tegenstander, die gegroepeerd verdedigde en gokte op de counter. In de eerste helft wist Willem II het overwicht niet in doelpunten uit te drukken. Bij de rust stond het nog 0 - 0.

Excelsior kwam in de 64e minuut op voorsprong door een doelpunt van het hoofd van Tom van Weert, die goed werd aangespeeld door Daan Bovenberg. Het was de eerste echte uitgespeelde counter van de bezoekers uit Rotterdam. Één minuut later was het weer gelijk. Willem II kreeg een strafschop na hands van een Excelsior-speler. Samuel Armenteros schoot raak vanaf 11 meter: 1-1. Wat Willem II verder ook probeerde, het lukte niet om de verdiende winnende treffer te maken.
Willem II bezet voorlopig de tiende plaats in de stand.