Sint koopt in de Wereldwinkel

We hebben al vaker foto’s geplaatst van speelgoed van Lanka Lamai: treintjes, auto’s, dierfiguren en vooral veel puzzels. En allemaal in vrolijke kleuren, milieubewust geproduceerd en educatief verantwoord!

U weet uit de erbij geplaatste artikeltjes misschien nog dat Lanka Lamai staat voor Kinderhulp Sri Lanka, en dat deze importeur door de aankoop van dit speelgoed ervoor zorgt dat kinderen uit de armste gebieden van het eiland naar school kunnen omdat hun ouders een goed loon krijgen in een van de speciale werkplaatsen van Lanka Lamai waar in totaal bijna 400 mensen werken, vooral veel vrouwen die daardoor in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien.
Nu hebben we bij Lanka Lamai opnieuw prachtig speelgoed uit Sri Lanka ingekocht, maar dit keer van blank geschuurd hout. Een stoere vrachtwagen met echte boomstammen, een tractor met oplegger en een auto met betonmolen. Allemaal van flink formaat voor lang speelplezier.
De mooie bonte houten puzzels in allerlei vormen met cijfers en letters op de stukjes, en de zakjes met vrolijke sprookjesfiguren, met boerderij- of circusdieren hebben we natuurlijk ook nog steeds. Want niet alle Pieten zijn hetzelfde en ze hebben ook niet allemaal dezelfde smaak. Dat geldt ook voor de kleine kindertjes natuurlijk!