‘Niet eindeloos masseren, maar snel resultaat!’

Medifit Fysiotherapie werkt als enige in Goirle met echografie

De pijn aan zijn schouder kwam uit het niets opzetten. “Dan zal het ook vanzelf wel weer overgaan”, dacht Goirlenaar Hans Schlamann (70). Maar zo werkte het niet. Omdat Medifit zijn vrouw goed had geholpen na haar heupoperatie, besloot Hans er zelf ook aan te kloppen. “Ze zijn doortastend bij Medifit, daar hou ik van. Ze willen resultaat zien, net als ik. Toen de behandeling na een paar keer niet aansloeg, maakten ze direct een echo van mijn schouder. Nu weten we waar het probleem zit.”

Elke week terugkomen voor wat doelloos geduw en gefriemel, zoals Hans het noemt, dat zag hij niet zitten. “Als een behandeling niet aanslaat, moet je iets anders proberen. Zo simpel is dat”, stelt hij. In zijn geval betekende het dat fysiotherapeut Bart Hamburg een echo van zijn schouder liet maken. “Collega Fysiotherapeute deed gel op mijn huid en zette het apparaat erop, net als bij een zwangere vrouw. Zij onderzocht ook mijn goede schouder, om te zien waar de afwijking zat. Er bleek vocht in mijn schouder te zitten. Dat wijst op een ontsteking.”

Uniek in Goirle
Echografie wordt nog niet veel toegepast in de fysiotherapie, Medifit werkt er als enige in Goirle mee. “Zo krijgen we direct eventuele schade aan pezen en spieren in beeld. Denk aan peesontstekingen, beschadigd kraakbeen, kalkafzetting of afgescheurde banden”, legt fysiotherapeut Bart Hamburg uit. “Als je weet wat er aan de hand is, kun je gericht behandelen. Zo ben je het snelst van je klachten af.” Hans Schlamann is blij met de aanpak van Bart. “Ik word betrokken bij elke stap in de behandeling, Bart legt alles haarfijn uit. Ik ben nog niet van mijn klachten af, maar heb er alle vertrouwen in dat ik snel pijnvrij ben.”

Meer weten?
Heb jij klachten aan je spieren, pezen of banden? Neem dan contact met ons op. Echografie is onderdeel van de reguliere behandeling, je krijgt dus niet te maken met aanvullende kosten.

Medifit Fysiotherapie
De Tolstaak 1
5051 NX Goirle
(013) 530 02 20