V.O.A.B.

ingevoerd op 18-11-2014

Het Japans elftal

In november 2013 werd op de VOAB-pagina in Goirles Belang een interview met Paul de Volder (jeugdtrainer) geplaatst. In dit interview blikte Paul ook terug op zijn eigen voetbalcarrière bij VOAB met als hoogtepunt (volgens Paul) het spelen voor het “Japans” elftal. De redactie vroeg toen in GB wie er meer zou kunnen vertellen over dit elftal. Wim Spierings heeft een jaar na dato de handschoen opgepakt en hieronder staat zijn verhaal.

“In de jaren 70 van vorige eeuw voelde verschillende boven twintigers zich aangetrokken tot de voetbal sport. VOAB had toen zes seniorenelftallen en daardoor niet de mogelijkheid om deze aanwas bij de teams in te delen. Om dit probleem op te lossen en de potentiële profs de kans op voetbal te geven werd het zevende elftal in het leven geroepen.
Al vanaf de eerste wedstrijd gingen de spelers die totaal onwetend waren van deze edele sport, te keer als Kamikaze piloten. U raadt het al de naam was geboren: “Japans elftal”

Wij voetbalden op het meest oostelijke veld van het sportpark zonder gestoord te kunnen worden door minder technisch begaafde teams die zich bij ons probeerden bij te scholen. Een normaal patroon was dat wij alle wedstrijden verloren zonder één keer de winst te behalen. Alwéér stonden wij in de 85ste minuut achter met 7-0. Onze toenmalige voorzitter Jo Brekelmans stelde tijdens zijn rondgang langs de velden de vraag hoe de stand bij ons was. 7-0 was mijn antwoord naar Jo. Twee grote duimen gingen de lucht in en zijn gezicht veranderde in een triomfantelijke grijns. ‘Goed zo Wimke’, schalde het langs de lijn en Jo ging weer op weg naar het clubhuis.

À propos, kennen jullie de reclame van Brand bier waarin een fietser met geel shirt een dorpskroeg in Limburg binnen stapt en de verbazende opmerking plaatst: ‘Zeg dit Brand bier wordt toch niet meer in Limburg gebrouwen?’ Het werd doodstil in de bomvolle dorpskroeg, je kon een speld horen vallen.
Een gelijkwaardige situatie deed zich voor bij VOAB. Jo kwam het clubhuis binnen met de mededeling ‘het Japans elftal gaat met 7 – 0 winnen.’ Het werd doodstil in het bomvol clubhuis, je kon een speld horen vallen. Dit was nog nooit vertoond. Heden ten dagen is men bij VOAB er nog steeds van overtuigd dat de volle winst toen voor het Japans elftal was. Kenmerkend is wel dat nu nog in 2014 bij een toernooi of onderlinge wedstrijden, er altijd een team is wat zich wil spiegelen aan en genoemd wil worden als Japans elftal.
Blijkt wel dat de naam van het JAPANS elftal bij VOAB verheven is tot een stukje cultureel erfgoed.

Trots ben ik dat ik toen tot dat legendarische JAPANS elftal behoorde.”

Wim Spierings.

Gerard van Gils stopt als trainer/coach

Gerard van Gils heeft aan de Technische Commissie van V.O.A.B. medegedeeld dat hij aan het einde van het seizoen 2014-2015 zijn trainerscarrière beëindigt. Gerard is tot dit besluit gekomen, mede op advies van zijn arts, vanwege de problemen met zijn gezondheid die afgelopen zomer onverwacht de kop op staken. Hoewel het steeds beter met hem gaat, wil Gerard het wat rustiger aan gaan doen, om zodoende risico’s te vermijden.

Gerard heeft tijdens het overleg met de Technische Commissie aangegeven dat hij bij V.O.A.B. actief wil blijven, maar dan in een rol wat meer op de achtergrond. V.O.A.B. is blij met dit voornemen, zodat hij behouden blijft voor de club.

Zijn ambitie, en die van de gehele staf, om van het eerste team een stabiele 2e klasser te maken, als basis voor een toekomstig 1e klasseschap hoopt hij, samen met zijn spelers, dit seizoen te blijven waar maken.

Interne trainerscursus VOAB jeugdtrainers voor NIET selectieteams

Voor de trainers van de NIET selectieteams gaat Kees Pelis een interne trainerscursus organiseren. Deze zal een viertal avonden in beslag nemen. Een cursusavond bestaat uit een praktijkgedeelte en aansluitend een evaluatie-theorie gedeelte. Van 22 december 2014 tot 5 januari 2015 is het winterstop en zijn er geen trainingen voor alle jeugdteams. Gedurende deze winterstop wil hij twee avonden plannen voor de interne cursus. Dat is op de maandagen 22 en 29 december 2014, van 19.00 - 21.00 uur (met mogelijke uitloop).
Aansluitend wil hij op vrijdag 16 januari 2015 en vrijdag 6 februari 2015 nog twee avonden plannen. Aanmelden voor deze cursus kan via keespellis@outlook.com
Bij aanmelding graag je telefoonnummer vermelden en eventuele data dat je persé niet aanwezig kunt zijn. Bij een minimum aantal van 15 deelnemers wordt de cursus definitief georganiseerd. Inschrijven kan tot UITERLIJK zondag 30 november 2014.

DE EERSTE KAMPIOENEN ……

VOAB F9 KAMPIOEN
Na eerdere overwinningen op Hilvaria F6 (2x), Were Di F8 (2x), Audacia F5, RKDSV F4 en Jong Brabant F8 kon VOAB F9 in de uitwedstrijd tegen Audacia F5 kampioen worden.
De regen leek in de nacht van vrijdag op zaterdag nog roet in het eten te gaan gooien. Maar gelukkig ging de wedstrijd door.
Zoals iedere kampioenswedstrijd begonnen de spelers nerveus aan de wedstrijd. De tegenstander werd goed onderdruk gezet maar de scherpte voor de goal ontbrak. Nadat na 12 minuten eindelijk de 0-1 was gemaakt viel de druk van de schouders af. Nog voor rust liep VOAB F9 uit naar 0-2 en 0-3.
Na de rust liet VOAB F9 zien de terechte kampioen te zijn in deze competitie. VOAB F9 toonde aan een eenheid te zijn. Door hard te werken en een aantal mooi goed uitgespeelde goals liep VOAB F9 uit naar 0-6.
Langs de zijlijn werd door de ouders/broertjes en zusjes al een feestje gebouwd door middel van spandoeken, fluitjes etc…
Hierdoor waren de jongens even vijf minuten afgeleid, waardoor Audacia af en toe gevaarlijker werd. Maar daarna pakte ze draad gewoon weer op en werd er nog driemaal gescoord, waardoor er 0-9 einduitslag op het scorebord kwam te staan.
Na afloop werd een goed feestje gebouwd op het veld, in de kleedkamer (waar de leiders mee de douche in werden getrokken), in de kantine van VOAB en daarna nog op de bowlingbaan.

VOAB D5 KAMPIOEN
VOAB D5 kon zaterdag bij winst kampioen worden. Dan hoefde er alleen ”maar” gewonnen te worden van de nummer laatst, Riel.
Vooraf had iedereen natuurlijk het idee, dat dit een makkie zou gaan worden. Het begin was overweldigend, Binnen vijf minuten stonden we al op voorsprong. Daarna gingen we er te gemakkelijk mee om en gingen we teveel naast onze schoenen lopen en werd alles heel slordig. Zo slordig dat we van geluk mochten spreken dat we geen tegentreffer incasseerden.
Uiteindelijk werden we wakker en gingen we weer voetballen, zoals we dat zo goed kunnen. Nog voor de rust hadden we de voorsprong uitgebouwd tot 4-0. Na de rust bleven we geconcentreerd spelen, al ontbrak het ons soms ook aan het nodige geluk.
Uiteindelijk bereikten we een eindstand van 8-0. Daardoor zijn we zonder puntverlies met een doelsaldo van 64 voor en maar 7 tegen de terechte kampioen in onze poule.

VOAB maakt kennis met…..
Sem van Rijswijk


Mijn leeftijd is:
6 jaar (geboren 10 april 2008)

Mijn vader en moeder zijn:
Nancy en Wendy

In welk team speel je?
F12

Mijn favoriete positie:
Alles

Wat is je favoriete voetbalclub?
VOAB

Wie is je favoriete speler?
Robben + van Persie

Wat zijn je hobby’s naast voetballen?
Computer + Ipad

Ik voetbal graag bij VOAB, omdat ……
Ik met vriendjes voetbal.

F7 team van de week bij thuiswedstrijd VOAB 1

De voetbalkids van VOAB F& zijn zondag het pupillenteam van de week. Zij maken voor de wedstrijd kennis met de trainersstaf, gaan bij de grote mannen de kleedkamer in en spelen voor de wedstrijd een onderling partijtje.
Ze gaan met de spelers hand in hand het veld op en gaan daarna VOAB 1 aanmoedigen. In de rust worden er penalty’s geschoten en na afloop zijn er frietjes en ranja in ’t Amateurke.

300e VOAB-pagina in GB

Deze pagina is al weer de 300e VOAB-pagina in GB. Gedurende het voetbalseizoen komen wij met een VOAB-pagina in GB en dat wil zeggen dat we ongeveer 40 pagina’s per jaar uitbengen. Dat betekent dat we aan onze 8e jaargang bezig zijn. Als redactie zeggen we: op naar de 10 jaar.
De VOAB-pagina in GB is de opvolger van het clubblad “de VOAB-zender” die we hiervoor hadden. Naast onze website is deze pagina een welkome aanvulling vooral voor VOAB’ers zonder internet en voor iedereen die wat verder af staat van onze club maar wel het reilen en zeilen van VOAB wil volgen. Wil je volledig en snel op de hoogte blijven van het VOAB nieuws kijk dan dagelijks op www.voab.nl.
Gerard van Gils Gerard van Gils
VOAB F9 VOAB F9
VOAB D5 VOAB D5
Sem van Rijswijk Sem van Rijswijk