Delegatie Europees Parlement bezoekt Kennismakerij

ingevoerd op 29-10-2014

Op vrijdag 31 oktober bezoekt een aantal afgevaardigden van het Europees Parlement verschillende Nederlandse bibliotheekinitiatieven. Een hiervan is de Kennismakerij, de proeftuinbibliotheek in de Tilburgse Spoorzone. De Kennismakerij is een initiatief van de Bibliotheek Midden-Brabant.

De Bibliotheek van de Toekomst
De Europarlementariërs, onder wie Marietje Schaake D66, brengen op 31 oktober aanstaande een bezoek aan de Kennismakerij in de Tilburgse Spoorzone. Zij bezoeken de proeftuinbibliotheek in het kader van het project ‘EU Public Libraries 2020’. Aan dit project werkt de Stichting Lezen & Schrijven in opdracht van de Bill & Melinda Gates Foundation. Het project is erop gericht om bewustwording te creëren over – de innovatie van – de Bibliotheek bij het Europees Parlement.

Maak kennis
Tijdens het bezoek van de afgevaardigde Europarlementariërs op 31 oktober om 16.00 uur verzorgt Henriëtte de Kok, directeur van de Bibliotheek Midden-Brabant, een rondleiding door de Kennismakerij en deelt zij haar visie op de toekomst van de bibliotheek en de manier waarop deze kan bijdragen aan een socialer, creatiever en slimmer Tilburg. De bijeenkomst is voor iedereen vrij toegankelijk. De Kennismakerij bevindt zich in Hal 79 in de Spoorzone (ingang via Hal 88).