Programma Ons Glazen Huis Goirle/Riel

18 tot en met 21 december 2014, Kloosterplein Goirle

Donderdag 18 december
De eerste dag van het Glazen Huis Goirle-Riel zal toch vooral in het teken staan van de opsluiting van de vier DJ’s die vier dagen in het Glazen Huis gaan wonen. Zij worden om 14.00 uur door burgemeester en wethouders ingesloten. Vanaf 19.30 uur zullen diverse koren uit Goirle en Riel acte de présence geven. Popkoor Ladies first, Smartlappenkoor Zangriela en Popkoor Vocal Sound hebben hun medewerking toegezegd.

Vrijdag 19 december
Op de tweede dag van dit mooie evenement zullen we al vroeg beginnen met het ontvangen van de groepen 1, 2 en 3 van de basisscholen in Goirle en Riel. Zij mogen hun daarvoor bestemde envelop met sponsorgeld voor Serious Request zelf doneren in de daarvoor bestemde collectebussen. Daarna zal onder leiding van Jeugd Vakantiewerk een grote vossenjacht starten in het centrum van Goirle. In het thema ‘kerstmis’ zullen meer dan 80 vossen het centrum van Goirle kleuren.

Om 14.00 uur begint op het plein een feestje voor de 65+ers. Zij kunnen voor € 5,00 een koffiebon kopen. Deze kunnen zij inleveren aan de bar voor een kop koffie of thee en een appelpunt. Voor elke koffiebon wordt € 2,50 gedoneerd aan het glazen huis. De middag zal opgeleukt worden door Carl van Heeswijk, Johnnie Purple, Michael Humblé en Jo Hoogendoorn.

Vanaf 17.00 uur organiseert het horecahuis een winterBBQ. Erg leuk om met je vrienden, je collega’s of met je collega-ondernemers gebruik van te maken. Voor meer informatie kun je mailen naar horecahuis@onsglazenhuis.nl

Vanaf 19.00 uur zullen artiesten van het Jan van Besouwhuis het podium bemannen. We beginnen dan met diverse korte optredens van kinderen die les hebben op het Factorium. Vanaf 20.00 uur zullen achtereenvolgens CC Blue, de bekende band ‘Ogham’ en Grammy Lou van de Muziekfabriek het podium bemannen. Het belooft dus een zeer afwisselende avond te worden qua muziek en doorsnee van de Goirlese gemeenschap. Zo hebben we met CC Blue op een eigen wijze bekende en soms ook minder bekende jazz, met Ogham klassiekers uit de Schotse en Ierse muziek, maar ook uit minder bekende juweeltjes die Ogham tegenkomt op de jaarlijkse tournee door Schotland en met Grammy Lou nummers in de stijl van Gram Parsons en Emmylou Harris. De presentatie van deze avond wordt verzorgd door Paul Cornelissen.

Zaterdag 20 december
De Goirlese bridgeclubs Tilburgse B.K. en de B.C. Goirle organiseren op 20 december een mega-bridge-evenement. Deze happening bestaat uit 3 zittingen, welke aanvangen om 10.00 uur,
14.00 uur en om 20.00 uur. Tijdens iedere zitting worden 7x3 spellen gespeeld. De deelneming is zeer flexibel : vooraf aanmelden, òf een half uur voor aanvang van de zitting, òf willekeurig instromen tijdens een zitting. Uiteraard geldt altijd : vol is vol ! Er wordt gespeeld in het Jan van Besouw huis, ’s morgens en ’s middags in de foyer en ’s avonds in de kapel.

Van 15.00 tot 16.00 geeft sportschool Jan de Rooy een dansworkout en vanaf 17.00 uur zullen er op het podium verschillende topbands uit Goirle optreden. Zo hebben we achtereenvolgens de Muziekfabriek, Stoer Toeval en That’s Live bereid gevonden om belangeloos op te treden.

Zondag 21 december
Om 09.45 uur begint loopgroep Goirle zich te verzamelen op het plein voor een ontbijtloop. Inschrijfkosten zijn € 5,00 wanneer je je inschrijft via het daarvoor bestemde formulier op onze site. Er wordt tijdens drie stops voor iets lekkers te eten en te drinken gezorgd. Deelnemers kunnen kiezen uit een rit van 5 km of van 9 km.

Vanaf 10.00 uur begint het “levend tafelvoetbal toernooi” op het plein. Op het plein zal een speelveld staan, waarin teams van zes personen tegen elkaar kunnen voetballen. Ze zitten per persoon vast aan elastieken en zullen dus beperkte bewegingsvrijheid hebben. Het glazen horeca huis verzorgt voor de jeugd iets te drinken en iets lekkers. Rond 15.00 uur beogen we de winnaars bekend te maken. Inschrijfgeld bedraagt € 15,00 per team. Dit kan contant worden voldaan bij de organisatie. Dit bedrag komt geheel ten goede aan het Glazen Huis. Inschrijven kan wederom via het daarvoor beoogde inschrijfformulier op de site.
Vanaf 17.00 uur zal er in het horecahuis een ondernemersborrel worden georganiseerd. Er zullen diverse artiesten de middag komen opleuken. Denk aan zangers als Frank Smeekens, Henry Huysmans, Patrick Dano en de Reeshoftoppers. Maar ook Henk “de Bom” Dissel zal die middag komen opreden op het podium van het Glazen Huis. Onder de muzikale klanken van deze artiesten zullen de DJ’s van het Glazen Huis om 19.30 uur uit het huis gehaald worden en maken zij de opbrengst bekend.

We denken als organisatie een erg gevarieerd programma te bieden met voor ieder wat wils.
Uitgebreide informatie over artiesten die zich belangeloos inzetten voor ons glazen huis en inschrijfformulieren voor de winterBBQ, de bridgedrive, de ontbijtloop en het levend tafelvoetbal zijn te vinden op onze site www.onsglazenhuis.nl

U komt toch zeker ook langs?