Aangenaam kennis te maken…

Piet Kennis elektro–speciaalzaak:

“Al bijna een eeuw, een naam die klinkt als een klok”!


Er zijn van die zaken, die zo in het geheugen gegrift staan, dat je je niet kunt voorstellen dat ze ooit verdwijnen. ‘Piet Kennis’ is zo’n monument. Hoor je de naam dan zie je de winkels, het is zo vanzelfsprekend! Totdat je wat nodig hebt en wat blijkt? Het is er niet meer. Je denkt: “Hoe kan dat nou”? Na die eerste verbazing, raadpleeg je internet of google maps en gaat vervolgens op pad naar de Korvelseweg 107. De ultra moderne elektro-speciaalzaak met op de voorgevel het oh zo vertrouwde ‘Piet Kennis’, lacht je dan toe. Je ademhaling komt weer tot bedaren.

Walther en Wilma Baijens uit Goirle zijn de eigenaars. Walther ging in 1987 werken bij ‘Piet Kennis’ in de Bisschop Zwijsenstraat. Ooit telde het bedrijf een vijftal winkelpanden, allemaal gevestigd in de nabijheid van de Broekhovense kerk tegenover de Voltstraat. Walther had de MBO-elektrotechniek gevolgd. Op technisch vlak was hij hierdoor meer dan goed geschoold. Natuurlijk ging hij met zijn tijd mee en ontwikkelde zich verder. Zijn hart lag echter bij de commercie. Eigenlijk niet zo vreemd. ‘De Baijensen’ in Goirle vormen één grote ondernemersfamilie. Walther bleek met hetzelfde virus besmet. In 1998 nam hij de elektrozaak over van de familie Kennis.
Wilma: “Toen onze kinderen oud genoeg waren, ben ik ook toegetreden. Ook ik had het ondernemen van huis uit meegekregen. Vanaf het begin voelde ik me senang in onze zaak. Begin 2007 werd de elektrogroep samengevoegd met de elektronicagroep. Met het personeel bouwen we dit gestaag uit ”.

De economische crisis diende zich al snel aan. Een prachtige locatie met heel wat mogelijkheden deed hen in 2010 verhuizen naar de Korvelseweg. ‘Piet Kennis’ is Brabants best gesorteerde onderneming op elektro- en elektronicagebied. De naam staat als een huis. Walther: “Die verantwoordelijkheid moeten we waarmaken en dat doen we ook. Het belangrijkste hierbij is het leveren van goede service. Eerlijkheid naast kwaliteit zijn daarbij onontbeerlijk. Ik toon mijn klanten wat de effecten zijn van hun keuzes, zij moeten immers bepalen. Met wat hulpmiddelen zijn effecten vaak goed te visualiseren. Zeker met lichtweergaves lukt dat prima. Wij geven advies, maar kunnen ook een lichtplan maken bij het inrichten van een woning. Desgewenst werken we dat zelf ook uit. Tijdens de Promo-Beurs op 2 november in het cc Jan van Besouw in Goirle zullen we dat demonstreren. Het is fantastisch om mensen van dienst te mogen zijn”.

Walther en Wilma hebben een onderneming van naam en faam. Zij beseffen zich dat terdege. Zij hechten aan oude vertrouwde waardes, precies zoals ondernemer Piet Kennis dat ooit bedoelde. Gewoon mensen netjes behandelen, zoals het hoort. Vakmanschap en integer ondernemen helpen daarbij. De Kennismaker heeft genoten van dit bezoek en wenst ‘Piet Kennis’ van harte een nieuwe succesvolle eeuw toe.

“Oh ja nog efkes, het eerste kwartier mag je gratis parkeren. Wel even ’n kaartje halen bij de automaat hoor”!

Meer weten:
Piet Kennis elektro-speciaalzaak
Korvelseweg 107
5025 JB Tilburg
T: 013-542 4172
E: info@pietkennis.nl
W: www.pietkennis.nl

De Kennismaker