V.O.A.B.

ingevoerd op 29-10-2014

JEKA 1 bleek onneembare vesting voor VOAB 1
Na 93 minuten voetbal met een cornerverhouding van 11 voor VOAB en 1 voor JEKA, stond de teller uiteindelijk op 3 – 1 voor de thuisploeg en bleef VOAB met een kater achter na de vierde verliespartij. In de tweede helft beukte VOAB op de tegenstander in, die zich massaal terugtrok en op de counter loerde. Dat lukte uiteindelijk in de 78e minuut toen Jaimy Visser profiteerde van een foutje van keeper Dirk Peeters en de wedstrijd op slot deed (3 – 1).

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd maar in het eerste half uur kwam de thuisploeg af en toe gevaarlijk voor het doel van Dirk Peeters. Zo moest Dirk al in de 5e minuut een kans van spits Koen van Haaren om zeep helpen. In de 9e minuut maakte JEKA een buitenspeldoelpunt uit een vrije trap. Daarna hielden beide partijen elkaar enige tijd in evenwicht. In de 20e minuut was daarop opeens een kans voor Boyan van Eijsden maar die leverde uiteindelijk niets op. Drie minuten later kreeg Laurens van de Nouweland de bal tegen zijn hand en dat voorval werd zwaar bestraft met een strafschop. Die werd benut door spits Koen van Haaren (1 – 0). Vier minuten later was er een snelle aanval van JEKA over rechts. Daan Gelens leverde vanaf rechts een scherpe voorzet af, die door Van Haaren achter Dirk werd gewerkt (2 – 0). Dezelfde Gelens mocht kort daarna inrukken omdat hij natrapte op Koen de Rooij. Even daarvoor was Walter Neeft begonnen aan een solo door de JEKA-defensie. Hij passeerde drie man maar zijn eindschot ging net naast.
VOAB ontwikkelde in de rest van de eerste helft een overwicht maar echte kansen leverde het niet op. Tot aan de 42e minuut toen Casper van Beers profiteerde van een foutje van de defensie van JEKA en hij schoot de bal keihard achter keeper Etienne Hereijgers (2 – 1). Één minuut later redde de keeper knap op een schot van Stijn van Laarhoven, die een voorzet van Guus afrondde. De bal kaatste via de benen van de keeper terug.

In de tweede helft was VOAB de bovenliggende partij maar drukte dat niet uit in doelpunten. De tien mannen van JEKA trokken zich massaal terug, lieten VOAB het spel maken en gokten op de counter. Het regende hoekschoppen voor VOAB maar de bal wilde er niet in. In de 55e minuut leverde Shane Coenraad leverde een voorzet af, die door Guus van Esch naast werd gekopt. Walter Neeft zag zijn inzet na een uur spelen met het been nog net gestopt door keeper Hereijgers. Stijn van Laarhoven miste een kans in de 68e minuut en kort daarop schoot Casper net over. Het was eenrichtingsverkeer met als gevolg veel hoekschoppen maar het belandde allemaal in dode steegjes. Toen kwam dat ongelukkige moment voor Dirk Peeters en besliste JEKA het duel.

VOAB 2 dendert door en neemt de koppositie over
Ook de vijfde wedstrijd op rij is door VOAB 2 gewonnen. 15 punten in de laatste vijf wedstrijden met 31 doelpunten voor en 5 doelpunten tegen.

Ook Oosterhout moest er dus aan geloven; zoals ook in de voorgaande wedstrijden werd snel druk gezet, de duimschroeven werden zogezegd aangedraaid. De concentratie was er niet volledig in het begin van de wedstrijd. Met name de passing zal bij sterkere tegenstanders veel beter moeten gaan. Hier moet echt aandacht aan worden besteed. Gelukkig keepte Jeffrey een puike wedstrijd, met name in de één tegen één situaties was hij telkens de baas.

Al na 23 minuten moest Rutger noodgedwongen gewisseld worden. Na een duel kreeg hij nog een zetje mee en had hij veel last van zijn bovenbeen. Osman viel in. De stand was intussen al 0-1 na een goede goal van Tim.

Het vizier van Tim stond overigens, net als twee weken geleden, behoorlijk op scherp ook deze wedstrijd weer twee doelpunten. Ook Osman was erg scherp in de afronding, maar liefst viermaal vond hij het net. Zelfs eenmaal met links. Vooral de laatste goal was een beauty, een mooi geplaatst schot viel net over de keeper.

Tel bij de genoemde zes doelpunten een eigen doelpunt na een goede vrije trap van Niels en een goede intikker van Menno na goed doorzetten van Tim en het achttal is compleet.

Smet op de wedstrijd was de penalty die Oosterhout kreeg. Na een zwakke pass van een VOAB speler kon Jeffrey de bal nog tegenhouden, de speler van Oosterhout gleed echter tegen Jeffrey aan en deze glijpartij werd gepromoveerd tot een penalty. Eindstand 1 – 8.

Pupillenteam van de week – Mini-pups
De mini-pups zijn zondag 2 november 2014 het pupillenteam van de week bij de wedstrijd VOAB 1 – Zeelandia Middelburg. Ze worden door de staf toegesproken, mogen in de kleedkamer kennis maken met de spelers, gaan hand in hand het veld op, spelen een partijtje en in de rust gaan ze penalty’s schieten. Na afloop zijn er frietjes en ranja.

Bijeenkomst blessures behandelen / voorkomen
Bericht voor spelers / trainers / coaches / leiders van VOAB jeugd - en seniorenteams en andere (ouders!) belangstellenden.
Op maandag 3 november 2014, aanvang 20.30 uur, zullen Kitty van Haperen (fysiotherapeut) en Erik van Beek (podotherapeut) een presentatie verzorgen in het clubhuis van VOAB.
Conform gemaakte afspraken tussen VOAB en Medifit worden (jeugd)spelers van VOAB die een blessure oplopen bij wedstrijden of trainingen, via onze Looptrainer Cees Beekmans, verwezen naar Kitty van Haperen van Medifit. Zij doet een eerste onderzoek waarna, indien noodzakelijk, concrete vervolgafspraken worden gemaakt voor blessurebehandeling.
Op o.a. de volgende onderwerpen zal tijdens de presentatie nader worden ingegaan:
- welke blessures worden gezien?
- hoe kunnen we blessures herkennen?
- hoe kunnen we blessures voorkomen?
- wat kunnen de fysiotherapeut en de podotherapeut betekenen voor spelers en ouders?
Uiteraard is er ook gelegenheid tot het stellen van vragen.
Een aanrader dus voor mensen die nauw betrokken zijn bij de wedstrijden en trainingen van de VOAB-voetballers en uiteraard voor de spelers (en ouders)zelf.

Klussenklup klaart laatste klus renovatie kleedgebouwen
Vorig jaar zijn alle kleedkamers gerenoveerd en twee nieuwe kleedkamers + werkruimte aangebouwd.
Dit jaar heeft de firma Houtepen in de maanden juni en juli de oude unit - in gebruik voor kleedkasten - vervangen door een stenen aanbouw + opslagruimte. Afspraak was wel dat de oude werkruimte (groene keet voor de klussenklup ) aan de Spoorbaan zou worden afgebroken.

Afgelopen donderdag was het zo ver. De groene keet was eerder al van binnen leeggehaald en zover als mogelijk ontmanteld. Alleen moest het gebouw van 7,50 x 5,50 meter bestaande uit twee bouwketen nog worden afgebroken. Om half negen begonnen ‘de slopers van de klussenklup’ (bestaande uit Henk Santegoets, Dré van den Berg, Leon van den Hout, Johan Suijkerbuijk, Roel Spijkers en Eli van den Hout) aan deze pittige klus en om vier uur was het geklaard en lag al het materiaal gesorteerd klaar om te worden afgevoerd.

Nog een bedankje aan clubhuisbeheerder en kok Ad van Gils die in de middagpauze de ‘klup’ verwende met friet en verschillende snacks.