Tilburgse Taolbèttel gewonnen door Sjèk sjèk èn de vloeijkes

Esther Nagtegaal won de Cees Robbentrofee

Op zaterdag 25 oktober streden 10 teams tegen elkaar, onder leiding van Karin Bruers, om de Tilburgse Taolbèttel. Ze speelden 5 rondes, waarin vragen over Tilburg en de Tilburgse Taol de revue passeerden. De belangrijkste ronde was het Grôot Dikteej van de Tilburgse Taol. Van ieder team schreef één van de teamleden mee aan het Dikteej om zo extra punten te verdienen.
Team Sjèk sjèk èn de vloeijkes won de bèttel. Er streed ook een Goirles team mee, genaamd Golse Goej Gèète, gelieerd aan de Cees Robben Stichting.

De Cees Robbentrofee van het Grôot Dikteej van de Tilburgse Taol werd gewonnen door Esther Nagtegaal (48 jr). Tweede werd José van Lieshout (68) en de derde is Erik van Os (50). Esther Nagtegaal had slechts 8 fouten.

Er waren gedurende avond verschillende optredens, waaronder een bijdrage van niemand minder dan Ferry van de Zaande, die een speciaal tintje aan de avond gaven. Goirlenaar Walter Baijens van de Tilburgse Revue gaf een voorproefje van de voorstelling ‘Ik zal oe leere’, die in januari 2015 in de schouwburg in première gaat.
De winnares van het diktee De winnares van het diktee
Wethouder Marcelle Hendrickx reikte de prijs uit Wethouder Marcelle Hendrickx reikte de prijs uit