Interactief programma Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis tijdens festival NU&STRAKS

‘Samen naar een sterker jij’

Gezond eten en veel bewegen hebben een gunstige invloed op ieders gezondheid. Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis draagt dit uit tijdens het kwaliteit van leven festival NU&STRAKS, dat van 1 tot en met 4 november plaatsvindt in Tilburg. Het ziekenhuis biedt bezoekers een interactief en inspirerend programma, met als titel ‘Samen naar een sterker jij’.

Voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Het Tilburgs/Waalwijks fusieziekenhuis levert hier graag een bijdrage aan, in het belang van alle patiënten. Projectleider Annabel van Deursen: “We willen met onze deelname aan het festival bewustwording creëren bij mensen. Obesitas is een groeiend probleem dat vaak een grote impact heeft op de kwaliteit van leven. Wij vinden dat mensen zich hiervan bewust moeten zijn. Ons doel is om mensen fit en gezond te krijgen en ze daarmee sterker te laten zijn. Zo is ook de titel ‘Samen naar een sterker jij’ tot stand gekomen.”

Programma

Het programma wordt verzorgd door medewerkers van het in het ziekenhuis gevestigde Obesitas Centrum. Van Deursen: “Diëtisten delen fabels en feiten over gezonde voeding met de bezoekers. Je kunt zelf testen of je een gezond gewicht hebt door je Body Mass Index (BMI) te laten meten. Verder worden bezoekers uitgenodigd om rond het middaguur aan te schuiven bij een lunch, die is afgestemd op de maaltijd die patiënten na een maagverkleinende operatie krijgen. Verpleegkundig specialisten laten zien hoe belangrijk goed kauwen is”.

Alle bijdragen van het ziekenhuis zijn geprogrammeerd in de Hall of Fame, aan de Spoorzone. Van Deursen vervolgt: “In de grote ruimte staan hometrainers en steps opgesteld, waarmee je onder begeleiding van fysiotherapeuten je conditie kunt testen en beweegtips krijgt. In de middagen is verder een workshop over zelfcontrole en overwinnen gepland. Psychologen leggen dan uit hoe je verleidingen kunt weerstaan.” Aanmelden voor de programma-onderdelen is niet nodig. “Belangstellenden kunnen zaterdag en zondag de hele dag vrijblijvend bij ons in en uit lopen. Het festival is dan gratis toegankelijk. We verzorgen ook dinsdag 4 november een programma in de Hall of Fame, voor festivalbezoekers met een passe-partout. ”

Over NU&STRAKS

De eerste editie van stadsfestival Nu&STRAKS vindt in Tilburg plaats van zaterdag 1 tot en met dinsdag 4 november. Dit nieuwe evenement staat helemaal in het teken van het verbeteren en behouden van kwaliteit van leven, wat invloed heeft op (meer) geluk. Een actueel thema dat iedereen raakt. Bezoekers van het festival kunnen werken aan hun eigen kwaliteit van leven via workshops, inspirerende masterclasses, muziek, dialogen, sport en culinaire acties. Zie voor het volledige programma: www.nu-straks.nl