Serie Kapelconcerten gaat weer van start

ingevoerd op 22-10-2014

Zondag 26 oktober zal het Gauguin Ensemble het eerste concert verzorgen van de nieuwe serie Kapelconcerten. Het Gauguin Ensemble bestaat uit de vaste kern van klarinettiste Yfynke Hoogeveen en pianiste Loes van Ras. Moderne componisten schreven stukken voor het Gauguin Ensemble en van 2007 tot 2010 waren Loes en Yfynke ambassadrices voor de klassieke muziek in het Noorden. Als duo vormen zij nu twintig jaar de basis voor concerten en projecten waarin ze samenspelen met collega musici en bij dit concert is dat cellist Sietse-Jan Weijenberg.
In de kapel van CC Jan van Besouw staan op het programma werken van Beethoven, Brahms en Bruch. Het concert begint om 12 uur en een half uur voor aanvang gaat de deur open voor publiek.
Dit jaar zal er een extra concert zijn op 19 april met de winnaar van de nieuwe ‘Kapelconcert Kamermuziekprijs’. Deze prijs is in het leven geroepen om aanstormend jong talent een kans te geven op een gerenommeerd podium. De prijswinnaar wordt gekozen tijdens het kamermuziekfestival van het Koninklijk Conservatorium in maart 2015.