Uniek concert van de Goirlese Harmonie Oefening en Uitspanning met Wouter Hamel

Wouter Hamel (37) is een briljante popmusicus

Door Jan Loonen

‘We hebben er veel zin in en zien er naar uit om met Wouter Hamel samen te spelen op zaterdag 8 november 2014. Het wordt een mooi concert met heel toegankelijke muziek’. Aan het woord is John Sprengers, saxofonist van de Goirlese harmonie Oefening en Uitspanning. ‘Het is geweldig voor ons orkest, dat we met zo’n briljante musicus kunnen werken. Onlangs viel hij weer in de prijzen. In september won hij de Gouden Notenkraker en in oktober won hij de NPO Radio 6 Soul & Jazz Awards met zijn singel ‘Hollywood’.

De winnaar van de Gouden Notenkraker wordt door collega muzikanten gekozen. Hamel werd door hen geprezen om zijn heldere sound, perfecte timing en eigen geluid. De andere genomineerden waren Mr. Probz en Tim Knol. Eerdere winnaars van de Gouden Notenkraker zijn onder andere Caro Emerald en Ellen ten Damme.

Sprong in het diepe
“We hebben Wouter Hamel door bemiddeling van Paul Cornelissen van het cc Jan van Besouw, begin juni van dit jaar voor het eerst ontmoet. Paul, onze dirigent Jac Sniekers en ik hebben in de Ziggo Dome met Wouter gebrainstormd over het programma. Het is voor mij een sprong in de diepte zei hij en ik heb er super veel zin in.”
Onlangs verscheen zijn nieuwe album ‘Pompadour’. Levenslust, dat kenmerkt zijn nieuwe album. Het is een bruisend, extravert geheel, dat borrelt van de levenslust. Popmuziek in zijn meest pure vorm. John: “Muziek die ook het jongere publiek zeker zal aanspreken. Die worden bij deze dan ook van harte uitgenodigd om het concert te bezoeken. Hij is mateloos populair in het Verre Oosten. Ze beschouwen hem daar als de blonde God uit Europa. Zijn nieuwe album is als eerste in Zuid-Korea uitgebracht. Wouter is de derde in rij van onze harmonie met een beroemde musicus. Het eerste was het concert met Gerard van Maasakkers, dat een doorslaand succes was. Dat geldt ook voor het tweede concert met Pia Douwes. Nu staan we aan de vooravond van het concert met Wouter. Jan Hermans, lid van de muziekcommissie en musicus bij de harmonie heeft de arrangementen gemaakt. We zullen zes stukken samen spelen en er zal een solo-optreden zijn van Hamel.“

Over Wouter Hamel
Hamel studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht ’Lichte Muziek en Zang’ en hield zijn eindexamenconcert in 2001. Na het winnen van het Nederlands Jazz Vocalisten Concours in 2005 was hij te zien op televisie in verschillende programma’s, onder andere in Barend & Van Dorp, Mooi! Weer De Leeuw, De Wereld Draait Door en Pauw & Witteman.
In 2007 lag zijn eerste album in de winkel: Hamel. Dit album won de Essent Awards, De Eerste Prijs en de Zilveren Harp. In november van 2007 kwam het album ook in Japan uit. Het jaar erop toerde Hamel met zijn band door Japan.
In februari 2008 ontving Hamel een gouden plaat voor het album, dat ook in Korea werd uitgebracht.
Eind 2008, na de radiohit As Long as We’re In Love, twee clubtournees en een optreden in het Rotterdamse voetbalstadion De Kuip als voorprogramma voor Doe Maar, werkten Hamel en band aan de cd Nobody’s Tune. Deze kwam in 2009 uit.
Op 1 juni 2009 ontving hij in het programma Knevel & Van den Brink een gouden plaat (15.000 verkochte cd’s) voor Nobody’s Tune. Dit album is wederom uitgebracht in Japan en daarbij ook in Korea.
Begin 2010 heeft Hamel een tour door Engeland gemaakt, o.a. de steden Londen, Manchester en Glasgow werden bezocht.
Op 5 mei 2014 trad Hamel op tijdens het Bevrijdingsconcert op de Amstel in Amsterdam.

Toegankelijke muziek
“We spelen deze avond heel toegankelijke muziek, zoals fraai gearrangeerde Engelse volksmuziek, zwoele Latijns-Amerikaanse klanken en ‘Symphony no. 5 ½’ een stuk met swingende jazzy invloeden. Het belooft alles bij elkaar een hele leuke en afwisselende avond te worden.

Op zaterdag 8 november is er in de kapel van het cc-Jan van Besouw een dinerarrangement met muzikale omlijsting door een kwintet uit onze harmonie. Zij spelen werken van Edward Elgar. Het diner wordt verzorgd door Paul Brands, Govert van Nunen en Mille Fleurs. Het arrangement kost € 100 per persoon inclusief welkomst- en pauzedrankje, een driegangendiner inclusief drankjes en natuurlijk een 1e-rang zitplaats.”
Opgeven kan middels het invulformulier dat hieronder is toegevoegd.

Kaarten
Kaarten voor de voorstelling op 8 november 2014 zijn te verkrijgen in het cc Jan van Besouw. Ze kosten € 25,00.

------------------------------------------------------------
Concert Wouter Hamel

Culinair Concertarrangement

(concert + diner+pauzedrankje)

Ondergetekende bestelt hierbij: ………….. kaarten à € 100,00 per stuk
(heeft al ……….. entreekaarten en betaalt zodoende slechts € 75,00/stuk)

voor het Culinair Concertarrangement ter gelegenheid van het concert ‘Wouter Hamel in Harmony’ i.s.m. de Koninklijke Harmonie Oefening & Uitspanning Goirle op zaterdag 8 november 2014.
Het totaalbedrag gelieve u over te maken op IBAN bankrekeningnummer van Koninklijke Harmonie O & U: NL91RABO 0116 8015 49.

De kaarten worden tijdig voor aanvang van het concert aan u verstuurd.

Naam:

Adres:

Postcode: Plaats:

Emailadres:

Handtekening:

Deze bon inleveren bij GbG Primeur, De Hovel 46, 5051 NR Goirle