Succes voor Politiehondenvereniging ‘DE VRIENDSCHAP’

ingevoerd op 22-10-2014

Op de najaarskeuring voor politiehonden, die dit jaar voor de eerste keer georganiseerd werd bij de vereniging te Haghorst, heeft een van de leden van PHV ‘De Vriendschap’, een zeer goed resultaat behaald.

Cees Kools heeft met zijn Mechelse herder ARCO een prachtig certificaat PH1 met lof behaald met maar liefst 417 punten. Het predicaat “lof” krijgt men vanaf het puntenaantal van 392 van het in totaal 435 te behalen max.
De leeftijd van zo’n hond die naar een keuring gaat varieert tussen de 2½ en 3½ jaar, maar voordat je zover bent, moet je daar wel ongeveer 2 à 3 jaar mee oefenen. Dit oefenen gebeurt bij een vereniging, die meestal bestaat uit 10 a 15 leden. Een van de leden doet, indien mogelijk, bij toerbeurt een zgn, bijtpak aan, waar deze honden op getraind worden voor wat betreft het africhtingswerk. Een politiehond mag perse niet vals zijn, maar moet wel voldoende in zijn mars hebben om deze toch wel zware africhtingsdiscipline af te kunnen.

Heb je interesse of wil je een keer komen kijken naar zo’n training of wedstrijd?
We zijn meestal op woensdagavond, zaterdagmiddag en zondagmorgen aanwezig op het oefenterrein aan de Nieuwkerksedijk-zuid te Goirle (tegenover de golfbaan) of neem contact op met het secretariaat.

Cees, van harte gefeliciteerd met het behaalde certificaat.
Als laatste willen wij Peter Jacobs , maar ook de leden van PHV ‘De trouwe waker” feliciteren met het prachtige certificaat PH 1, dat hij ook op deze najaarskeuring heeft behaald.

R. Vugts( Secretaris)
Politiehondenvereniging De Vriendschap