G.S.B.W. Nieuws

Harrie de Wit nieuwe voorzitter GSBW
Afgelopen maandag 13 oktober werd tijdens de ledenvergadering Harrie de Wit gekozen tot de nieuwe voorzitter van GSBW. De vacature van voorzitter was ontstaan doordat de huidige voorzitter Harold van Laarhoven t.g.v. zijn drukke werkzaamheden deze taak noodgedwongen moest neerleggen. Harold blijft wel in het bestuur als bestuurslid Sponsorzaken.
Doordat Harrie nu de nieuwe voorzitter is geworden, ontbeert de club nu een secretaris. Helaas is het bestuur er nog niet in geslaagd om deze vacature in te vullen.

Fam. de Wit bedankt GSBW voor de vele donorregistraties
Onze nieuwbakken voorzitter en zijn familie liepen afgelopen zondag de donorrun in Eindhoven. Vader en dochter werden voor de run nog geïnterviewd door Patrick Martens. Op maandag waren zij te gast in de studio van de donorweek en werden zij geïnterviewd door Dennis Weening. Dit alles is terug te zien in het donorjournaal van maandag 13 oktober (youtube).

Bestellijsten poster en mok
Bestellijsten voor de poster en/of mok kunnen met het geld (gepast) ingeleverd worden tot en met zaterdag 1 november in de commissieruimte. Vanaf zaterdag 22 november is de bestelling af te halen bij GSBW. Meer info volgt.
Antoinette Koolen Club coördinator voetbalplaatjesactie AH

Net als toen en Rodeo tekenen sponsorcontract
Afgelopen zondag werden namens zowel Rodeo als Net als Toen nieuwe sponsorcontracten getekend. Rodeo is de nieuwe sponsor van GSBW 6. Net als Toen is de sponsor van de trainingspakken van het dameselftal. Net als Toen en Rodeo wij hopen op een mooie samenwerking!

JAARVERSLAG SEIZOEN 2013-2014

Sportieve resultaten
Het eerste elftal was weer teruggekeerd in de 3e klasse, nadat de ploeg in het voorgaande seizoen via de nacompetitie was gepromoveerd. Het was wennen in de hogere 3e klasse, het team van trainer Cemal Yilmaz had moeite om op gang te komen. Het dieptepunt werd na de winterstop bereikt toen we op de laatste plaats belandden met nauwelijks uitzicht op klassenbehoud. Met nog zo’n 8 wedstrijden te gaan kreeg het team het geloof in eigen kunnen terug. Met een enorme eindsprint werd zelfs zonder nacompetitie het vege lijf gered. Het tweede elftal had een voortreffelijk seizoen, het kampioenschap werd op een haar na gemist. Vol goede moed ging de ploeg de strijd om promotie aan via de nacompetitie. Helaas liep ook dat traject stuk in Udenhout tegen Jong Brabant.
De dames van GSBW zorgden voor een schitterend kampioenschap.

Bij de jeugd draaiden de teams met wisselend resultaat mee in hun eigen competitie. De kampioenschappen van de meisjes A, de E2( 2x zelfs), de E4 em het JG1-team waren de hoogtepunten.

Accommodatie
Zoals iedereen heeft kunnen zien en mogen ervaren, is de club een prachtig clubhuis en schitterende kleedkamers rijker geworden. In het begin van het seizoen was het even behelpen, maar een grote groep vrijwilligers had in een paar maanden tijd bergen werk verzet en het resultaat mocht er zijn.

De accommodatie was klaar voor het jubileumfeest. Diverse sponsoren zorgden er voor dat het clubhuis er voortreffelijk uit ziet. Zo zorgde onze hoofdsponsor voor het prachtige meubilair in het clubhuis (zijn jubileumcadeau voor de vereniging). De prachtige fotowanden werden verzorgd door Zidi-Zign BV en het interieur van het clubhuis, bar en bestuurskamer werd verzorgd door Hamers Totaal BV. Toevalligerwijs de nieuwe hoofdsponsors.

De club wisselde na meer dan 40 jaar van bierleverancier. In plaats van Grolsch stroomt er tegenwoordig Jupiler en Hertog Jan uit de tapkranen. Bovendien kunnen er diverse andere soorten bier getapt gaan worden. Drankleverancier Nico Elings BV heeft de club bij de inrichting enorm geholpen. Maar zonder iemand te kort te willen doen, zijn wij als bestuur enorm trots op die grote groep vrijwilligers die in een paar maanden tijd een prachtig nieuw clubhuis uit de grond stampte.

Bestuur
Het gehele jaar stond in het teken van het afwikkelen van de grote verbouwing en de voorbereiding op het jubileumfeest. Op 4 maart 2014 bestond de club nl. 75 jaar. Deze viel samen met het carnaval en daarom was al in een vroegtijdig stadium besloten om het feest naar de zomermaand juni te verplaatsen. De speciale jubileum commissie had een drukke tijd, maar het feest in het 3e weekend van juni maakte die inzet helemaal goed. Ze konden met een tevreden gevoel terugkijken op een schitterend feestweekend een weekend waar voor iedereen wat te beleven viel.

Binnen het bestuur was er een nieuw gezicht: Peter van de Velden, Hij loste oud-penningmeester Brigitta van Wanrooij af. Het bestuur kende om diverse redenen een moeilijk jaar. Secretaris Harrie de Wit moest het hele jaar door, door gezondheidsproblemen in zijn gezin, vele malen verstek laten gaan en zijn bijdrage voor de club was geringer dan men van hem gewend was. Een aantal bestuursleden had in een vroegtijdig stadium aangegeven hun aanstellingstermijn niet uit te zullen zitten. Hoofdsponsor Ad Roks trad zoals afgesproken terug toen alle perikelen rondom de verbouwing achter de rug waren. . Voorzitter Harold van Laarhoven gaf aan het voorzitterschap te moeten neerleggen, hij blijft wel beschikbaar als bestuurslid sponsorzaken. Aan het einde van het seizoen stopten ook, Patricia Brands (studie en werk) en Rob van Loon (verschil van inzicht).

Een groot aandachtspunt voor het bestuur en de vereniging is en blijft de normen en waarden. Het blijft zaak om hier met zijn allen alert op te blijven en snel op de juiste manier te reageren. Dat is dus niet aan de bar EN niet via de sociale media.

Jeugd
De moeilijke opstartfase door de verbouwing van het clubhuis en kleedkamers had het hele jaar door zijn impact. De jeugdteams presteerden naar behoren n het jeugdplan werd geactualiseerd. Ook hier legden diverse commissieleden na het jubileumfeest hun commissietaken neer.. De meeste blijven nog wel beschikbaar voor de jeugdafdeling.

Extra activiteiten
Zoals het GSBW betaamt werden er naast de extra voetbalactiviteiten (Henk Elands Schoolminipuptoernooi, Onderling jeugdzaalvoetbal toernooi, het GSBW T-kwadraat G-jeugdzaalvoetbaltoernooi, de Eastercup) ook nog eens vele andere extra activiteiten georganiseerd, w.o. Jeugdkamp, Hollandse Avond, vriendentoernooi, ouder-kind-voetbal en natuurlijk niet te vergeten het GSBW jubileumfeest.

Leden
Overleden leden: Het afgelopen seizoen ontvielen ons de volgende leden: Charles van de Pol ons lid van verdienste Cees Driessen. Ook oud-voorzitter Harrie Liebregts overleed afgelopen seizoen zeer plotseling.

Jubilarissen:
Tijdens de vrijwilligersavond, het nieuwjaarsbal en het jubileumfeest werden de leden die in 2013 resp. in 2014 een jubileum te vieren hadden gehuldigd:

25 jaar: Jeroen van de Ven, Mike van Riel, Peter Couwenberg, Tom de Beer,
Ton van Baast, Maaike Elands*, Ad Mallens, Sjef van Riel, Koen Verhaaren
40 jaar: Peter van de Velden, Ad Bekkers
50 jaar: Klaas Herder,
Jan van Bergen, Adrie Wijten, Ton Krah, Jan Luijten, Henk Spieringhs, Piet van de Pol*
60 jaar: Pierre van Loy, Cor van de Pol, Cees Coppens,
Henk van Amelsfoort, Bart van der Schoot
65 jaar(superlid): Toon van der Schoot, Ad van der Schoot*, Noud van der Schoot*, Jan de Bruijn,

Dit jaar bereikte onze oudste voetballende lid de leeftijd van 65 jaar. Guus van Gestel trapt nog zeer regelmatig een balletje mee bij GSBW 6. Een unieke prestatie.
Verder werd CV voorzitster Anita Jacobs i.v.m. haar 25 jarig voorzitterschap van de CV de Blauwwituilen door de SKG Ballefruttersgat tot Opperballerfrutter 2014 uitgeroepen.

Dankwoord
Een speciaal woord van dank aan onze hoofdsponsor P. Roks & Zn die na 15 jaar een stapje terug doet. Als afscheids- en jubileumcadeau schonk hij onze vereniging het meubilair in het schitterende, gerenoveerde clubhuis. Ad en Anita bedankt voor al die mooie jaren.

Verder gaat onze dank uit naar alle vrijwilligers die voor de vereniging klaarstonden. Het is dan weliswaar vrijwilligerswerk maar het is zeker niet vrijblijvend. We zijn dan ook zeer blij dat vele vrijwilligers dat ook zo zien.

Zonder iemand tekort te doen willen we deze keer een extra woord van dank uitspreken naar de jubileumcommissie die er voor zorgden dat de alle leden op een mooi jubileumfeest kunnen terugkijken.