V.O.A.B.

VOAB 1 verslaat koploper WSC uit tweede klasse F (1 – 6)
VOAB 1 versloeg in deze vriendschappelijke wedstrijd tweede klasser WSC 1 uit Waalwijk verdiend met 4 - 1. Het was een boeiend duel tussen twee gelijk geklasseerde teams (VOAB 2e klasse E, WSC 2e klasse F). WSC staat aan kop in 2F, terwijl VOAB onderin staat.
VOAB was messcherp in de duels en was in de eerste helft de bovenliggende partij met af en toe flitsend voetbalspel.Na 25 minuten bezweken de bezoekers onder de druk door een eigen doelpunt (1 - 0). Joran Beerens schoot keihard richting doel vanaf de achterlijn en de keeper van WCS werkte de bal achter zich het doel in.
Guus van Esch werd in de 31e minuut in het 16-metergebeid gevloerd en de daaropvolgende penalty schoot Joran Beerens onberispelijk binnen (2 - 0). In de tweede helft was WSC in het begin wat sterker en forceerde in de 49e minuut een penalty die door Rudy Pelhan werd benut (2 - 1). VOAB bleef onder de aanvankelijke druk van WSC overeind, voetbalde zich er onderuit en besliste de wedstrijd in de 83e minuut toen Guus van Esch een vrije trap binnenkrulde (3 - 1). Joran Beerens zette zich twee minuten later ook voor een vrije trap en hij schoot de bal knap binnen (4 - 1). VOAB versloeg WSC met overtuigend voetbal. Als de ploeg van Gerard van Gils dit niveau vasthoudt kan er zondag van Jeka gewonnen worden.

Vriendschappelijke wedstrijd VOAB tegen hoofdklasser Baronie uit Breda
VOAB speelt in Breda een vriendschappelijke wedstrijd tegen hoofdklasser Baronie. De uitwedstrijd is op dinsdag 4-11-2014, aanvang 20:00 uur.

VOAB 2 bekert verder na 6 – 1 winst op Hilvaria 2
VOAB 2 speelde de bekerwedstrijd uit bij en tegen het lager geklasseerde Hilvaria 2 en won uiteindelijk ruim met 6 – 1. Daar zag het aanvankelijk niet naar uit. De thuisploeg kwam zelfs op voorsprong. VOAB speelde slordig en het tempo was veel te laag, zeker in de eerste helft.
Middenvelder Niels van Antwerpen en keeper Gijs van Seeters keerden weer terug op het veld na lang geblesseerd te zijn geweest. Beiden waren blij weer te kunnen voetballen.

De ploeg van trainer Bas van Erve zette in de slotfase van de wedstrijd wat extra aan, waardoor er toch nog een forse score volgde. De keeper van de thuisploeg moest 6 keer vissen. Voor VOAB 2 scoorden: Guus van Esch en Robbert Swinkels (elk 2 goals), Rutger Zoontjes en Tommy Rijnvos.
Zondag speelt VOAB 2 een uitwedstrijd tegen Oosterhout 2. VOAB 2 staat 3e in de stand en Oosterhout op plaats 9.

87E ALGEMENE LEDENVERGADERING S.V. VOAB
UITNODIGING tot het bijwonen van de 87e ALGEMENE LEDENVERGADERING van S.V. V.O.A.B. op dinsdag 28 oktober 2014, aanvang 20.00 uur in Clubhuis ’t Amateurke, Spoorbaan 45 te Goirle
------------------------------------------------------------------
De Algemene Ledenvergadering is toegankelijk voor alle leden die de leeftijd van 16 jaar hebben bereikt.
Stemgerechtigd zijn alle leden van 18 jaar en ouder.
-----------------------------------------------------------------
A G E N D A
1. Opening
2. Notulen algemene ledenvergadering d.d. 5 november 2013 en 16 augustus 2014
3. Jaarverslag secretaris
4. Financiële zaken:
- Jaarverslag 2013-2014
- Vaststelling contributie
- Begroting 2014-2015
5. Jubilarissen
6. Verkiezing bestuursleden
Aftredend en herkiesbaar: commissielid en vicevoorzitter: Peter Uijens
7. Rondvraag
8. Sluiting.
Toelichting:
punt 3: Het jaarverslag is verkrijgbaar bij de secretaris en vanaf 19.30 uur voor de vergadering.
punt 4: Het jaarverslag en de begroting zijn verkrijgbaar bij de penningmeester en liggen voor aanvang van de jaarvergadering voor belangstellenden ter inzage in de bestuurskamer.
punt 6: Volgens artikel 14,lid 2c van het huishoudelijk reglement kunnen tot uiterlijk driedagen voor de jaarvergadering kandidaten gesteld worden. Zij dienen een bewijs van ondersteuning door ten minste drie leden, voorzien van handtekening, te overleggen en in te leveren bij de secretaris.

Oktober 2014
Namens het bestuur van de S.V. V.O.A.B.,
M.A. Vos-van Hest, secretaris

VOAB maakt kennis met…..
Thijs v.d. Wal


Mijn leeftijd is:
5 jaar (geboren op 24 november 2008)

Mijn vader en moeder zijn:
Paul en Annemarie

In welk team speel je?
F11

Mijn favoriete positie:
Spits

Wat is je favoriete voetbalclub?
VOAB en PSV

Wie is je favoriete speler?
Depay en Stijn (mijn broer uit de F1 van VOAB)

Wat zijn je hobby’s naast voetballen?
Op de Ipad, op mijn kamer spelen met Dublo

Ik voetbal graag bij VOAB, omdat ……
Het mijn favoriete club is

Aangepaste voetbalschoenen voor op kunstgras
Spelen op kunstgras vraagt soms enige aanpassing. De keuze van goed schoeisel is essentieel. Kunstgras vergt ander schoeisel dan voor natuurgras. Heeft het kunstgras zelf dan helemaal geen invloed op blessurevorming? Jawel, het huidige kunstgras heeft wel degelijk effect. Het scheurt namelijk niet net zo als natuurgras. Bij abrupt wenden, keren of stoppen op een natuurgrasveld, geeft het veld in horizontale richting mee. Dat doet kunstgras niet, waardoor er meer tegendruk op de voet ontstaat. De kracht die daardoor op de spieren staat bij een zijwaartse afzet is daardoor anders. Zo’n 70 procent van de Nederlanders neigt te veel met de voet door te zakken naar binnen toe. De kans op hamstring of liesblessure is daarom groter. Voor veel spelers kan gebruik van speciale zooltjes het blessurerisico reduceren, omdat die meer steun geven. Voetbalschoenen met pinnen, weinig doppen of langwerpige doppen werken voor kunstgras blessure verhogend. Dat komt doordat de voet vaster in de grond staat of meer weerstand ondervind bij draaien, waardoor er een grotere kans op een blessure aan de knie, enkel of lies bestaat.
Spelers klagen soms over spierklachten na het spelen op kunstgras. Het spel op kunstgras is anders dan op gewoon gras. Zo is de balstuit anders en is de balcirculatie hoger. Spelers worden op kunstgras sneller moe, omdat het spel constant is, waardoor de bal langer in het spel blijft. Vergeleken met natuurgras heeft een wedstrijd op kunstgras elf extra effectieve spelminuten. Spelers hebben gemiddeld zo’n vier weken nodig om te wennen aan een nieuwe ondergrond.
ADVIES Neem bij voorkeur goede kunstgrasschoenen met meerdere kleine ronde noppen.-Gewone voetbalschoenen mag, maar zeker niet met langwerpige noppen, neem altijd ronde noppen. Voetbalschoenen met onderstaande zool zijn zowel voor gras als kunstgras geschikt.


Spelregelbewijs verplicht voor 2e jaars B-junioren
De KNVB heeft de website www.voetbalmasterz.nl gelanceerd waarop met ingang van het seizoen 2014/’15 alle 2de jaars B-junioren via deze site het officiële KNVB Spelregelbewijs moeten gaan halen. Bij VOAB betreft het 44 spelers. Zonder dat bewijs mag er niet gevoetbald worden. Je kunt zelf alvast naar hartenlust de vraagstellingen bekijken, beoordelen en zien of je het juiste antwoord weet om zo goed voorbereid te zijn om uiteindelijk het KNVB spelregel bewijs te halen. Binnenkort komt hierover meer informatie op de VOAB-pagina en op de website van VOAB.

Peter Spijkers penaltybokaal
Wie wint er dit jaar de Peter Spijkers Penaltybokaal?
Ieder jaar wordt er om de penaltybokaal gestreden door onze F-Pupillen.
Dit jaar natuurlijk ook weer.
Op vrijdag 31 oktober zijn de F-Pupillen om 18.30 uur van harte welkom op het VOAB-terrein. Kom gezellig met je hele team! De penalty’s zullen genomen worden op het hoofdveld van VOAB.

Sponsor van de week Eetkaffee Mozes

Gemoedelijk en gastvrij, dat is Mozes
Mozes is een gemoedelijke en gastvrije plek, een huiskamer, waar mensen in een rustige ambiance met elkaar een praatje kunnen maken of een krantje kunnen lezen. Wij willen absoluut geen feestcafé zijn. Klantencontact is bij ons erg belangrijk. Samen met ons personeel zullen we er voor zorgen dat onze klanten tijdig, goed en vriendelijk geholpen worden. Je klanten tevreden houden, daar gaat het immers om.

Dagelijks vanaf 10.00 uur geopend
Mozes is zeven dagen per week vanaf 10.00 uur geopend. Dus is het ook in Goirle mogelijk om op zondagochtend een kopje koffie te gaan drinken. Ideaal voor de vroege sporters, fietsers en wandelaars. Net als in het oude café Mozes kunnen de mensen bij ons op zondag na de hoogmis van 10.00 uur een afzakkertje komen nemen.

Uitbreidingsplannen
Mozes gaat uitbreiden, het wachten is op de vergunningen. Op de website kunt u straks de ontwikkelingen rond deze uitbreiding volgen.

Maandag Mozes Moment groot succes
Voor diegenen, die het nog niet beleefd hebben, het gaat hier om een driegangen keuzemenu voor de geringe prijs van € 17,95, alleen op maandag.
Eetkaffee Mozes - De Hovel 45, Goirle, telefoon 013 5341100.






GIjs van Seeters GIjs van Seeters
Niels van Antwerpen Niels van Antwerpen
Thijs van de Wal Thijs van de Wal
Spelregelbewijs verplicht Spelregelbewijs verplicht
Aangepaste voetbalschoenen voor op kunstgras Aangepaste voetbalschoenen voor op kunstgras