Koopkrachttegemoetkoming aanvragen

Gemeente Goirle heeft hiervoor € 58.000,00 beschikbvaar

Heeft u een laag inkomen? Heeft u bijvoorbeeld weinig loon, weinig inkomsten of een uitkering? Dan kunt u dit jaar in aanmerking komen voor eenmalig extra geld van de gemeente. Ze noemen dit koopkrachttegemoetkoming.

U kunt een aanvraag indienen als u op 1 september:

18 jaar of ouder bent rechtmatig in Nederland woont
Nederlander bent of daarmee gelijkgesteld een inkomen heeft dat niet hoger is dan 110% van de voor u van toepassing zijnde bijstandsnorm (deze norm vindt u op het aanvraagformulier)

Het extra geld is:

Echtpaar: €100,-
Alleenstaande ouder: €90,-
Alleenstaande: €70,-

Heeft u al een uitkering?
Was u WWB, IOAW-, of IOAZ-gerechtigd in de maand september 2014? Of heeft u onlangs bijzondere bijstand ontvangen en is uw inkomen niet hoger dan 110% van de voor u van toepassing zijnde bijstandsnorm? Heeft u dit jaar kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen gekregen? Dan ontvangt u in de maand november automatisch bericht van de gemeente dat u recht heeft op de tegemoetkoming en hoe hoog dit bedrag is. Het geld wordt dan vóór december naar uw rekening overgemaakt.

Bent u zzp’er?
Ook zzp’ers kunnen in aanmerking komen voor de koopkrachttegemoetkoming. Vul op het aanvraagformulier uw inkomsten in over de maand september 2014.

Wanneer krijgt u geen tegemoetkoming?
Als u in september 2014 studiefinanciering ontving, heeft u helaas geen recht op koopkrachttegemoetkoming. Als uw partner studiefinanciering ontvangt, kunt u wel een aanvraag indienen.
Personen van 18, 19 of 20 jaar die op die datum in een inrichting verbleven, krijgen geen tegemoetkoming.

Invullen aanvraagformulier
Als de gemeente niet automatisch uw tegemoetkoming uitkeert, moet u uiterlijk op 30 november 2014 een aanvraag doen. Dat kan op verschillende manieren:

www.berekenuwrechtplus.nl : hier kunt u direct uw aanvraag digitaal indienen;
PDF Document aanvraagformulier (252 KB) van de website van de gemeente downloaden en printen of ophalen bij het gemeentehuis of ’t Loket en ingevuld indienen bij de gemeente.
Heeft u recht op het bedrag, dan wordt uiterlijk 31 december 2014 het geld naar u overgemaakt.

Heeft u vragen?
Als u vragen heeft over het invullen van het aanvraagformulier, dan kunt u contact opnemen met mevr. Wolfs, op werkdagen (m.u.v. woensdagen) tussen 9.00 en 12.30 uur via telefoonnummer (013) 53 10 553.