Overzicht aanbieders lokale inkoop Wmo/Jeugd Dongen, Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk

ingevoerd op 20-10-2014

Vorige week berichtte rondgoirle.nl over de gesloten contracten met zorgaanbieders. Hieronder volgt een getailleerd overzicht van alle aanbieders van zorg en hun specialiteit.

Prisma
Prisma is er voor mensen met een verstandelijke beperking. Bieden hulp bij het verwerven van een eigen plek in de samenleving. Dragen bij aan een waardevol leven, waarover de cliënt zelf regie voert. Ondersteunen cliënten in alle levensfasen.

Siza
Gericht op mensen met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige handicap, Niet Aangeboren Hersenletsel of een aan autisme verwante stoornis. Kinderen, jongeren en volwassenen. De vragen lopen uiteen van ondersteuning thuis, logeren en 24-uurszorg in een huis van Siza. Van begeleiding en behandeling tot werk in de wijk, op leerwerkplekken en coaching en re-integratie.

Zintri
ZINTRI is gespecialiseerd in Autisme en werkt Systeemgericht. Daar waar hulp nodig is, wordt hulp geboden op alle Levensgebieden: Praktisch-Sociaal-Psychisch en Ouder-Kind. ZINTRI biedt Ambulante Begeleiding Individueel en Systeemgericht, ook complexe zorgvragen kunnen worden bediend.

Junior care
Gericht op kinderen en jongvolwassenen met psychiatrische stoornis zoals een autisme spectrum stoornis (PDD-nos, Syndroom van Asperger, McDD), ODD, DCD en/of ADHD op allerlei leefgebieden en met allerlei uitingsvormen. biedt behandeling en begeleiding.

Amarant Groep
De Amarant Groep bestaat uit vier onderdelen: Amarant, Idris, Dr Leo Kannerhuis en Pauwer. De nadruk ligt op werkzamere zorg. Gericht op zichtbare resultaten op het terrein van kwaliteit van leven, meer zelf doen en meer mee doen. De Amarant Groep biedt in zijn geheel, gedurende de hele levensloop van een cliënt begeleiding en behandeling aan mensen met een ernstige verstandelijke beperking, een licht verstandelijke beperking autisme (normaal begaafd) een lichamelijke beperking of niet aangeboren hersenletsel.

Prins Heerlijk
De ’Stichting BUITENGEWOON leren en werken- Prins Heerlijk’, richt zich, in samenwerking met restaurant ’Prins Heerlijk Tilburg ’op jonge mensen die door verschillende oorzaken (functiebeperkingen, sociaal-emotionele problemen, zonder startkwalificatie) weinig kans maken op de arbeidsmarkt en een kans verdienen. Het doel is deze mensen kansen te bieden, hen te begeleiden en op te leiden tot dienstverlenende horecamedewerkers, met een positief zelfbeeld en om hun vaardigheden en hun zelfvertrouwen te vergroten.

Motorcycle support
Motorcycle support Nederland begeleidt mensen met een lichte beperking, die geen zin hebben in zorg en tussen de wal en het schip dreigen te raken of zijn geraakt. Op kleinschalige wijze wordt zinvol en relevant werk op de motorwerkplaats of middels stages en plaatsing bij begeleid werken bij bedrijven in de regio geboden.

Respect
Respect biedt begeleiding (Groep en individueel), behandeling, respijtzorg en opvang aan mensen met een zorgvraag. de aanleiding kan heel divers zijn, autisme stoornis etc.

Kompaan en de Bocht
Kompaan en de Bocht biedt hulpverlening voor vrouwen, kinderen en gezinnen op het gebied van opvoeden en opgroeien. Kompaan en de Bocht signaleert en realiseert preventie en hulpverlening op het gebied van opgroei-en opvoedproblematiek, ontwikkelingsproblematiek en geweld in afhankelijkheidsrelaties (opgroeien, ontwikkeling en veiligheid). Wordt bekeken naar de gezinscontext.

Atlantis
Kleine aanbieder. Aanbod van zorgop maat, korte wachtlijst. begeleiding in kleinschalig groepsverband of individueel, is gericht op kinderen, jongeren, volwassenen en gezinnen. De begeleiding wordt ambulant in de thuissituatie, of op de eigen locatie van AtlantisZorg gegeven.

Jan Arends
Jan Arends begeleidt en coacht mensen met een psychische en/of verstandelijke beperking bij het dagelijks leven. Doel is toerusting op een zelfredzaam bestaan en maatschappelijke participatie. Doelgroep: mensen met een psychische en/of sociale of verstandelijke beperking die zich willen handhaven in de samenleving. Verstandelijke, psychische of sociale problemen of beperkingen zijn niet exclusief voor (ex-) GGZ of GZ cliënten. Beschermd wonen, ambulante woonbegeleiding, dagbesteding en forensische zorg.

Thebe
van huishoudelijke hulp tot intensieve en complexe verpleging bij u thuis. Breed scala aan dienstenpakket voor jong-oud. Van kraamzorg tot jeugdgezondheidszorg, thuiszorg en zorg in woonzorgcentra.

ASVZ
Ambulante dienstverlening gespecialiseerd in kleinschalige zorg aan mensen met een verstandelijke beperking en psychische problematiek. Biedt medische zorg, advies en behandeling, pedagogische en psychologische ondersteuning, therapie.

Impegno
Tijdelijke zorg aan mensen en gezinnen met flinke psychische problemen, die verminderd zelfredzaam zijn en daardoor dreigen uit te vallen. individuele begeleiding, vanaf 16 jaar, individuele behandeling vanaf 4 tot en met 30 jaar en gezinsondersteuning, voor gezinnen met minimaal 1 thuiswonend kind. Daarnaast zijn per regio verschillende aanvullende modules en trainingen beschikbaar.

Aanbieders voor alleen kortdurend verblijf:

AMO
AMO biedt heeft een breed zorgaanbod gericht op kinderen en(jong) volwassenen met een hulpvraag op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. AMO biedt opvang, logeren en individuele begeleiding.


Volckaert
Organisatie voor ouderenzorg in Oosterhout en Dongen. Bieden wonen met zorgverlening, wonen met zorg voor mensen met dementie, tijdelijk verblijf, revalidatie, palliatieve zorg, dagactiviteiten en thuiszorg.