Contracten lokale inkoop jeugdzorg en Wmo-zorg ondertekend

Samen sterk in het sociale domein

De gemeenten Goirle, Dongen, Hilvarenbeek en Oisterwijk hebben het aanbestedingsproces voor de inkoop van lokale jeugd- en Wmo-ondersteuning met succes afgerond. Op donderdag 16 oktober tekenden de gemeenten en de gecontracteerde zorgaanbieders de raamovereenkomsten. Gister berichtte rondjegoirle.nl hier al over.

Zestien aanbieders zijn gecontracteerd. Zij gaan in opdracht van de gemeenten na 1 januari 2015 professionele zorg en ondersteuning leveren aan nieuwe klanten.

Innovatieve aanpak
De gemeenten en zorgaanbieders gaan werken met een nieuwe, innovatieve aanpak waarbij de gemeenten sturen op resultaat in plaats van op geleverde uren. Dit betekent dat voor iedere ondersteuningsvraag een passende invulling nodig is, toegespitst op de specifieke situatie van de cliënt. Zo wordt maatwerk geborgd en een doelmatige en efficiënte inzet van middelen gestimuleerd.

De volgende zorgaanbieders zijn gecontracteerd:
Amarant Groep, Amo, ASVZ, Atlantis Zorg, Impegno, Jan Arends, Junior Care, Kompaan en de Bocht, Motorcycle support, Prins Heerlijk, Prisma, Respect, Siza, Thebe, Volckaert, Zintri Zorggroep.

Gezamenlijke inkoop
De gemeenten Goirle, Dongen, Hilvarenbeek en Oisterwijk (verder: gemeenten) kopen gezamenlijk zorg en ondersteuning in op het terrein van jeugd, Wmo en participatie. Het gaat nadrukkelijk om zorg voor nieuwe klanten; inwoners die nu al professionele zorg of ondersteuning krijgen, behouden die van hun huidige zorgaanbieder zolang hun indicatie geldig is, maar uiterlijk tot 31 december 2015.

De (wettelijk verplichte) regionale inkoop van hulp en ondersteuning voor bestaande en nieuwe klanten in het kader van de Jeugdwet, wordt uitgevoerd door de regionale inkooporganisatie Tilburg en maakt geen onderdeel uit van deze contracteringsprocedure. Dit betekent dat voor Jeugd alleen extramurale begeleiding (begeleiding buiten een instelling) onderdeel uitmaakt van deze contracteringsprocedure.
De vertegenwoordigster van Impegno tekent onder toeziend oog van wethouder Sjaak Sperber De vertegenwoordigster van Impegno tekent onder toeziend oog van wethouder Sjaak Sperber