Tilburgse Taolbèttel op 25 oktober 2014

Ook strijd om Cees Robbentrofee

Op zaterdag 25 oktober zullen verschillende teams tegen elkaar gaan strijden onder leiding van Taolbèttel-presentatrice Karin Bruers. Ze spelen vijf rondes, waarin vragen over Tilburg en de Tilburgse Taol de revue passeren.

Dit gebeurt niet bij Boerke Mutsaers maar in MFA De Symfonie, aanvang 20:00 uur.

Uiteraard is de belangrijkste ronde het Grôot Dikteej van de Tilburgse Taol. Van ieder team gaat een van de leden meeschrijven aan het Dikteej om zo extra punten te verdienen. Maar er wordt niet alleen gestreden. Verschillende optredens, waaronder een bijdrage van niemand minder dan Ferry van de Zaande, geven een speciaal tintje aan de avond. Ook de Tilburgse Revue zal een voorproefje serveren van de voorstelling ‘Ik zal oe leere’, die in januari 2015 in de schouwburg in première gaat.

Grôot Dikteej van de Tilburgse Taol
Het Grôot Dikteej van de Tilburgse Taol wordt afgenomen tijdens een van de rondes van de Taolbèttel. Niet alleen leden van de teams nemen hieraan deel. De deelnemers van de Taolklas doen met dit Dikteej hun ‘eindexamen’. De winnaar van het Dikteej ontvangt - net als andere jaren - de Cees Robben bokaal, de wisselbeker voor degene met de minste fouten in het Dikteej.
Anja van Abeelen won de Cees Robbentrofee in 2012 Anja van Abeelen won de Cees Robbentrofee in 2012