Aangenaam kennis te maken…

ingevoerd op 16-10-2014

Wijs-Neus kindercoaching:
“Professionele coaching, kortdurend en gericht op het welzijn van het kind”

In Goirle in de Oude Kerkstraat is het sinds gisteren herfst. De druilerige regen valt gestaag neer. Na mijn belleke op nummer 25, zit ik al snel aan een kopje dampende koffie. Mijn gesprekspartner Anita is de drijvende kracht achter ´Wijs-Neus´ die in mei werd geopend. Op dit moment voert zij haar praktijk nog in haar woonhuis of op locatie. De praktijkruimte bij haar woning is nog in aanbouw. Anita is getrouwd en moeder van twee meisjes.

Haar middelbare schoolopleiding deed zij aan het Mill Hill College. Al in haar vroege jeugd had zij belangstelling voor de medemens. Mensen helpen dat wilde zij. Met haar VWO-diploma op zak vertrok Anita naar Geel om aan de Thomas Moreacademie ergotherapie te gaan studeren. Zij liep stage o.a. bij de Mytylschool in Tilburg en in de gevangenis van Merksplas. Na haar afstuderen ging zij, na enige omzwervingen, als onderzoeker aan de slag bij het Advies en Meldpunt Kindermishandeling in Rotterdam. Nog steeds is zij daar werkzaam. Daar kwam Anita in aanraking met probleemgezinnen. Na onderzoek van bijvoorbeeld kindermishandeling draagt zij deze meestal over aan de hulpverlening.
Anita wilde echter meer. “Door mijn ervaringen vanuit Rotterdam wilde ik zo graag kinderen verder helpen in het oplossen van problemen. De opleiding tot kindercoach was het logische gevolg. Sinds de opening van Wijs-Neus kan ik mijn grote wens, thuis in Goirle, in de praktijk brengen. Ik bied plaats aan kinderen die niet lekker in hun vel zitten. De oorzaken kunnen heel divers zijn. Onzekerheid, onuitgesproken angsten, slapeloosheid en echtscheidingen zijn daar voorbeelden van”.
Anita werkt eerst aan het opbouwen van een goede vertrouwensrelatie met het kind zodat deze zich vrij en veilig voelt. Van hieruit start haar begeleiding. De hulpverlening van Wijs-Neus is erop gericht, dat het kind vaardigheden leert ontwikkelen om problemen, nu en in de toekomst, zelf aan te kunnen. Anita benadrukt dat ze kortdurende hulpverlening hierbij prefereert. Voorkomen moet worden dat het kind of diens ouder afhankelijk wordt van de hulpverlener. Anita werkt met diverse middelen en materialen om tot de gestelde doelen te komen. Zij vindt het hierbij erg belangrijk aan te sluiten bij de interesses van het kind. Zo worden bijvoorbeeld creatieve materialen en therapievormen gebruikt, maar ook mindfulness, numerologie of gewoon een lekkere boswandeling.

Met haar gedegen studie, haar brede specialisatie en haar ruime praktijkervaring is Anita als geen ander in staat om kinderen met problemen te helpen hun toekomst een betere basis te geven. Anita vertelt zonder opsmuk, heel gepassioneerd over haar werk. Haar motieven zijn oprecht en haast onbaatzuchtig te noemen. Zij meent wat ze zegt, regelrecht vanuit haar hart. De Kennismaker wenst haar veel succes toe bij haar werk en bij de uitbouw van Wijs-Neus.

Voor meer informatie:
Wijs-Neus Kindercoaching; Oude Kerkstraat 25, 5051 RN Goirle
M: 06-2424 7184
E: info@wijs-neus.nl W: www.wijs-neus.nl
F: www.facebook.com/wijsneuskindercoaching
 
De Kennismaker