QR code in werkkleding - Ontmoet de maker van jouw kleding

Transparantie in productie van werkkleding

Ooit stil gestaan bij de vraag waar je kleding vandaan komt? Wie ervoor zorgt dat alle naden, stiksels en knopen op de juiste plek zitten? Waar textiel wordt geconfectioneerd tot een comfortabele, professionele outfit? Van Puijenbroek Textiel maakt het vanaf nu mogelijk om de maker van jouw HaVeP werkkleding te ‘ontmoeten’. Gewoon met je mobiel.

Transparantie en betrokkenheid
Sinds kort is ieder HaVeP kledingstuk voorzien van een QR-code in het etiket. Moederbedrijf Van Puijenbroek Textiel creëert met het plaatsen van deze codes een stukje betrokkenheid en transparantie wat betreft de productie van werkkleding in het buitenland. Directeur Rob Kwaspen: ‘Door open te zijn over de plaats van productie laat je als bedrijf zien dat je waardig handelt. Daar zijn we trots op. Door het in de vorm van een QR-code en filmpje te gieten, maken we die boodschap nu toegankelijk voor de drager van onze kleding.’

Fair Wear Foundation
Van Puijenbroek Textiel maakt zich al jaren sterk voor goede arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie en is daarom sinds 2004 aangesloten bij de Fair Wear Foundation (FWF). Deze non-profitorganisatie hanteert acht arbeidsnormen die je als deelnemer dient te waarborgen. De FWF verifieert jaarlijks de voortgang en de manier waarop hun leden de acht normen hebben geïmplementeerd in de productieketen.

Van Puijenbroek Textiel
Met de merken HaVeP en Bucofa is Van Puijenbroek Textiel al bijna anderhalve eeuw een autoriteit op het gebied van werk- en veiligheidskleding. Opgedane kennis en ervaring maakte dit familiebedrijf tot een flexibele en betrouwbare partner met verstand van zaken en oog voor de omgeving. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel, dat resulteert in een bewezen constante kwaliteit met een lange levensduur, tegen een goede prijs-kwaliteitverhouding en uitstekende service.