Wie is dat eigenlijk?

ingevoerd op 16-10-2014

Op donderdag 30 oktober verzorgt ‘Helder Theater’ uit Geldrop de theatervoorstelling ‘Wie is dat eigenlijk?’ in het CC Jan van Besouw. De voorstelling gaat over leven met een beperking in de breedste zin van het woord. In het tweede deel van de middag wordt op een informele manier informatie verstrekt door plaatselijke deskundigen. Dit evenement is een initiatief van de Werkgroep Opvang Statushouders, het Platform Gehandicapten en het Platform Minima.

Melissa, Jan, Azziz en Corrie
Tijdens deze interactieve voorstelling maakt het publiek kennis met Melissa, Jan en Azziz. Zij hebben ieder hun eigen beperking: een handicap, financiële problemen of als nieuwe Nederlander die onbekend is met taal, cultuur en regels. Hun leven is daarom niet altijd een feest, maar soms kun je er een feest van maken. Daarom organiseren zij samen een buurtfeest waaraan iedereen een steentje bijdraagt. En Corrie…ja wat heeft of doet Corrie eigenlijk? Zij ziet het allemaal aan en heeft daar zo haar gedachten bij…

‘Wie is dat eigenlijk?’ gaat over vier heel verschillende mensen die samenwonen in de Anjerstraat. Iedere bewoner met zijn/haar eigen ‘lastigheid’, eigen kracht en (on)mogelijkheden. Hoe kijken ‘zij’ en ‘wij’ daar tegenaan, hoe gaan we daarmee om, hoe kunnen we elkaar helpen, aanvullen en samenleven….of niet?

Informatie
Na de voorstelling krijgt het publiek de gelegenheid zich te informeren over zaken die te maken hebben met het leven met een beperking. Er zijn mensen aanwezig van de gemeente Goirle, ’t Loket, ContourdeTwern, de Formulierenbrigade, de Werkgroep Opvang Statushouders, het Platform Gehandicapten en Stichting Leergeld. In een informele sfeer en onder het genot van een drankje beantwoorden zij graag vragen waar u in het dagelijks leven tegenaan loopt, bijvoorbeeld op het gebied van financiën, administratie, regelingen en opvang.

Voor wie?
Uiteraard voor mensen in Goirle en Riel die een beperking ervaren, maar nadrukkelijk niet voor hen alleen. Tenslotte krijgt iedereen wel ooit, persoonlijk of in de (directe) leefomgeving, te maken met een beperking in welke vorm dan ook. Daarom zijn álle inwoners (jong en oud) van de gemeente van harte uitgenodigd!!

Programma en toegang
14.00-14.30 Ontvangst met koffie/thee
14.30-15.30 Voorstelling ‘Wie is dat eigenlijk?’
15.30-17.00 Informatie met drankje

Toegang uitsluitend met entreekaartje. Dat kunt u GRATIS afhalen bij:
Zorgcentrum, Thomas van Diessenstr 4 Goirle
Grafisch buro Goirle, De Hovel 46 Goirle
De Leybron, Dorpsplein 20 Riel

Deze middag wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Goirle/Riel en door de Rabobank Tilburg e.o.