Vaardigheidsdag brandweerteams op 11 oktober

ingevoerd op 1-10-2014

Op zaterdag 11 oktober kunt u in negen gemeenten in Midden- en West-Brabant brandweerteams aan het werk zien die hun vaardigheid vergroten door het beoefenen van waargebeurde incidenten. Het decor voor deze jaarlijkse vaardigheidsdag van Brandweer Midden- en West-Brabant vormen de gemeenten Berkel-Enschot, Diessen, Goirle, Hilvarenbeek, Moergestel, Oisterwijk, Riel, Udenhout en Tilburg.

U bent van harte welkom om naar de oefeningen te komen kijken. U kunt zich vanaf half 9 en gedurende de hele dag melden bij de brandweerkazernes in deze gemeenten. Daar worden de locaties van de oefeningen bekend gemaakt.

De deelnemende brandweerteams zetten elk één oefening uit in de eigen gemeente én beoefenen de incidenten van de andere teams in de overige gemeenten. Door de manschappen en bevelvoerders van deze gemeenten te confronteren met (waargebeurde) incidenten en zo hun ervaringen te delen, worden zij zo realistisch mogelijk beoefend. Gedurende de hele dag vinden in genoemde gemeenten oefeningen plaats en zullen veel rondrijdende brandweervoertuigen te zien zijn. Ook zal er regelmatig vuur en rook aan te pas komen.

Uiteraard is de paraatheid van de brandweer voor echte incidenten tijdens deze dag net als anders.