Open dagen bij De Tuinen van Appeltern groot succes, ook voor Hoveniersbedrijf van Amelsfoort V.O.F.

ingevoerd op 1-10-2014

Tijdens een heerlijk septemberweekend bestond de mogelijkheid om in De Tuinen van Appeltern lezingen te volgen over energetische tuinen, Feng Shui, wichelroede te lopen en met hoveniers rondleidingen te volgen langs ervaringsplekken. Niet alleen om langs deze ervaringsplekken te lopen, maar ook écht zelf te zien, te ruiken, te horen en te voelen! Kortom, te beleven!

Energetisch tuinen?
Een moeilijk woord met een eenvoudige uitleg; Een energetische tuin is een plek waar je ontspant, simpelweg door er te zijn. Een energetische tuin wordt aangelegd met als doel het bereiken van volledige harmonie. Door de juiste planten en materialen te combineren, creëren we zoveel harmonie, dat je volledig tot rust komt, energie krijgt in je eigen tuin! Mens en dier, plant en mineraal worden met elkaar in evenwicht gebracht volgens oeroude principes als de Gulden Snede, Ying en Yang en de kracht van vormen. Door de aanwezige positieve energie krijg je een tevreden gevoel in je eigen tuin.
Ook Theo van Amelsfoort, van het gelijknamig hoveniersbedrijf, heeft het geluk deze energie duidelijk te kunnen waarnemen. En als hovenier hoopt hij deze kennis en gave, over te brengen op anderen, zodat ook zij dit prettige gevoel mogen gaan ervaren.

Door het ‘invoelen’ van planten ervaart Theo welke plant het beste bij een persoon past. Door in de tuin te gaan werken met o.a. Flowform waterelementen, mineralen, versteend hout, beplanting kan een tuin in harmonie worden gebracht. Eind dit jaar hoopt Theo de ‘Opleiding ontwerper FeelgoodGarden’ af te ronden waarna hij zich naast vakbekwaam Hovenier ook nog Gespecialiseerde Energetische Tuinontwerper mag noemen.

Heeft u na het lezen van dit item ook vragen over energetische tuinen? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact op met Hoveniersbedrijf van Amelsfoort V.O.F. Theo staat u dan graag te woord.