Koffieconcert op zondag 5 oktober

ingevoerd op 1-10-2014

Ter gelegenheid van het 15e Rondje Kunst door Goirle en Riel biedt de organiserende stichting Theaterwerkplaats ’t Schellinkje, een gratis koffieconcert aan op zondag 5 oktober. In de aankondiging zou zangeres en songwriter Erica van der Meer en pianist Eric Winter dit concert verzorgen. Door omstandigheden kan dit niet doorgaan.

Frans van der Meer en Leon van Egmond, hebben wij bereid gevonden om een klein deel uit hun uitgebreid repertoire ten gehore te brengen. Het lijkt soms bijna een geheim dat Frans van der Meer een heel fijne muzikant is. Frans wie? Frans van der Meer, u ongetwijfeld beter bekend als ’de man achter Ferry van de Zaande’.

Alweer een fors aantal jaar speelt Frans, meestal samen met Leon van Egmond, op een veelvoud van bescheiden podia in Tilburg, zijn country-liedjes in Engels, Nederlands en Tilburgs. Ook Franse chansons, w.o Charles Aznavour, beheerst hij perfect. Sommige zijn grappig, zoals zijn liedje over internetdating waarbij geen van beide opgedaagde partijen de schoonheid die online beloofd was, bleek te zijn.

Een ander liedje schetst een zonnige, ideale wereld, met als refrein: “Zo zou het kunnen zijn, als vreugde net zo groot was als mijn pijn.” Frans toont zich vooral een ietwat ontnuchterde dromer, en dat heeft zeker zijn charme. Leon van Egmond is multi-intrumentalist die weergaloos de trombone, mondharmonica, toetsen en bastrompet bespeelt.
Het concert vindt plaats op zondag 5 oktober van 10.30 tot 11.30 uur in de kapel van het CC Jan van Besouw in Goirle. De toegang is gratis.