Modeshow in Hilvarenbeek maakt Beek even Modedorp!

ingevoerd op 1-10-2014

In Hilvarenbeek is altijd wat te doen! Maar er is nog geen modeshow! Dat vonden verleden jaar Anita Wijten en Rian Abrahams van Nouvelle Suite, Carin Schijvens en Jos van Dal. Uit het niets organiseerden zij, samen met de andere winkeliers, een presentatie van wat in onze gemeente te koop is op modegebied. Het succes was zo groot dat de modeshow wordt herhaald, met de bedoeling er een jaarlijks evenement van te maken. Op zondag 5 oktober wordt heel de Hilverstraat omgebouwd tot een gigantische catwalk, waar bijna honderd mannequins en dressmen, van alle leeftijden, en van alle modewinkels in Diessen en Hilvarenbeek laten zien wat men in huis heeft. 
 
Door Kees van Kemenade

Er was zoveel publiek, vorig jaar! Eigenlijk was het een eenmalige gebeurtenis, bedoeld om de opening van het nieuwe winkelcentrum kracht bij te zetten. Die grote belangstelling vroeg er bijna om, dat wij de modeshow zouden herhalen. En omdat de winkeliers het enthousiasme deelden, komt er nu voor de tweede keer een modeshow in Hilvarenbeek.’ Anita Wijten en Rian Abrahams kijken vanuit hun boetiek recht op de locatie waar het op koopzondag 5 oktober allemaal gaat gebeuren: de Hilverstraat in het nieuwe winkelcentrum. Zij twijfelen er niet aan dat ook dit jaar het publiek massaal zal komen kijken. ‘Een catwalk van vijftig meter, mannequins, dressmen en kinderen allemaal uit de gemeente, bijna honderd in totaal, alle winkels die meedoen met mode en accessoires, en met aankleding. Daarbij nog een heel muzikaal programma, ook heel erg Beeks, verzorgd door Pretband Entertainment. Allemaal aankomende artiesten uit Hilvarenbeek die worden gecoacht door Margret Engel. Zij verzorgen de muzikale aankleding tussen de shows door. De modeshows vinden plaats om 12.30, om 14.00 en om 15.30 uur. Dus voldoende gelegenheid om het allemaal te zien.

Wat verklaart nou het enthousiasme van de modewinkels en de grote belangstelling van het publiek. Volgens Anita Wijten ligt het aan de aanpak van de modewinkels bij hun omgang met de klanten. ‘Het aanbod aan kleding is groot hier in onze gemeente en dat willen wij onderstrepen met deze presentatie. Iedere winkel heeft zijn eigen gezicht, zijn eigen collectie.

Na afloop is alles ook gewoon te koop. Hilvarenbeek heeft de kopers nog wel meer te bieden, behalve dat het een sfeervolle gemeente is. Hier kun je tenminste nog gratis parkeren op korte afstand van de winkels. En wij geven persoonlijke aandacht! Een kopje koffie hoort erbij. Niet zomaar wat willen verkopen, maar gericht advies, dat is waar de klant om vraagt en dat geven wij.