Sint Joris Goirle wint Wisselschild en doneert prijzengeld aan Jeugdvakantiewerk

ingevoerd op 1-10-2014

Afgelopen zondag 28 september, was alweer de laatste verschieting van de 5 Brabantse kruisbooggilden. Traditiegetrouw proberen we er deze dag buiten het schieten ook nog gezellig te verbroederen. Wat inhoud dat je niet met ploegen van alleen je eigen gilde schiet maar ook met leden van een ander gilde. Verder lunchen we samen en vindt de prijsuitreiking van alle 5 de verschietingen plaats. Dat het gilde niet alleen maar gezelligheid, maar ook dienstbaar is, blijkt uit dat wij al een aantal jaren een deel van het inschrijf/ prijzengeld doneren aan een goed doel. Omdat de laatste verschieting dit jaar bij ons, Sint Joris Goirle werd gehouden mochten wij dit maal een goed doel kiezen. We hebben gekozen voor een doel uit de Goirlese samenleving dat de jeugd een warm hart toe draagt. Het Jeugd Vakantie Werk, elk jaar weer goed voor ruim 900 kinderen en dit geheel doet op inschrijfgeld en sponsoren.  Met de 5 gilden hadden we een mooi bedrag van 1000,- euro bij elkaar gespaard en hebben dit aan een afvaardiging van het JVW overhandigd.  Tijdens hun voorbereiding voor JVW 2015, die inmiddels alweer begonnen zijn, zouden ze hier een mooie bestemming voor gaan zoeken. 

Tijdens de verschieting waren er 5 schutters die het maximaal aantal punten wisten te behalen. Dat waren, Frans Pijnenborg van St. Joris uit Hilvarenbeek, Truus van Mook en Dirk Boerenkamp uit Lage Mierde, Jan Kloks uit Goirle, en Sander van den Bosch van St. Catharina Hilvarenbeek. De laatste wist na kampen de dagprijs te bemachtigen. Dirk Boerenkamp mocht zich Kampioen noemen na 5 verschietingen. Naast dat er individueel geschoten wordt, schieten we per gilde ook voor een wisseltrofee. Nadat St. Ambrosius Lage Mierde het de afgelopen 3 jaar wist te winnen, mocht het schild nu in Goirle blijven. De Goirlese schutters wisten alle verschietingen voor het wisselschild te winnen.

Naast het schieten zijn onze vendeliers ook erg actief. Zij waren op 21 september actief in Bakel op het Federatie toernooi. Twee van onze jeugdvendeliers, de zussen Vera en Iris de Brouwer wisten zich hier verdienstelijk te meten met de beste vendeliers uit heel Brabant. Iris wist in de categorie Jeugd 13 tot 15 jaar een derde prijs te behalen met 47,6 punten. Haar oudere zus Vera wist in de Klasse C ook een derde prijs te behalen met 49,3 punten en promoveert hiermee naar de Klasse B.

Marijn Sparidaens had ook verdienstelijk gedraaid maar viel helaas buiten de prijzen.