V.O.A.B.

ingevoerd op 1-10-2014

Eerste winst voor VOAB, RKTVV aan de zegekar gebonden (1 – 3)

Het zoet der overwinning smaakte VOAB 1 goed; na drie nederlagen op rij een verdiende zege op RKTVV 1. VOAB toonde veel strijdlust en bracht mede daardoor de overwinning mee naar huis.
Al in de eerste minuut had Maarten Immink een kopkans maar hij mikte naast. Daarna was het vooral de thuisploeg die het VOAB knap lastig maakte in het eerste kwartier van de wedstrijd. Zo ging een vrije trap van de thuisploeg in de 2e minuut in de muur, was er een hoekschop in de 4e minuut, die niets opleverde. Vervolgens was er een kopkans voor spits Murat Er en schoot Youness Douadi in de 9e minuut voorlangs het doel van Dirk Peeters.
VOAB weerstond druk verder vrij gemakkelijk en voetbalde zich onder die druk uit. Dat leidde in de 15e minuut tot de 0 – 1 van de voet van Stijn van Laarhoven, die slim werd aangespeeld door Joran Beerens. Stijn schoot knap de eerste goal binnen.

De voorsprong was van korte duur want  vier minuten later kwam de bal buiten de zestien voor de voeten van Miquel ten Brink, die met een schitterend schot in de linkerbovenhoek keeper Dirk kansloos liet (1 – 1).
VOAB nam daarna het heft in handen en forceerde een aantal corners, die echter niets opleverden. Bij de 3e hoekschop was Maarten bijna trefzeker en bij de 5e hoekschop kopte hij over het doel. Ludo Brock had in de 37e minuut nog een kans maart schoot naast het doel. Op slag van rust had Casper van Beers een dijk van een kans maar hij faalde. Hij bracht wel in de blessuretijd van de eerste helft VOAB op voorsprong. Hij ontfutselde een verdediger van RKTVV de bal en ging alleen op de keeper af en schoof de bal knap binnen (1 – 2).

Het verhaal over de tweede helft kan vrij kort zijn. RKTVV speelde slordig en onsamenhangend, waardoor de verdediging van VOAB niet echt in de problemen kwam. In de 49e minuut was er nog gevaar uit een vrijde trap, die door Miquel ten Brink werd naast geschoten. De spelers van de thuisploeg liepen elkaar menigmaal in de weg. VOAB bleef het proberen met uitbraken. De ingevallen Walter Neeft en Guus van Esch beslisten in de 84e minuut de wedstrijd. De bal werd op het middenveld door VOAB veroverd en Walter Neeft speelde Guus van Esch goed in de voeten. Guus kon met een laag schot keeper John Heijstek passeren (1 – 3).
RKTVV probeerde opportunistisch een aansluitingstreffer te forceren maar het kwam er niet van ondanks drie corners op rij. Casper van Beers hielp in de slotfase van de wedstrijd zelfs twee kansen om zeep, terwijl ook Walter nog en kans kreeg.

Normen en waarden

Zoals bekend heeft VOAB normen & waarden hoog in het vaandel. Het beleidsplan N&W staat inmiddels op de site.
Vanaf begin dit jaar zijn we actief met de prachtige flyer. Deze geeft immers in 5 duidelijke afspraken precies weer waar we voor staan.

Bij VOAB voetbal je met plezier!
VOAB-spelers zijn fanatiek en gedragen zich sportief.
Hun trainers/leiders bewaken en dragen dit zelf ook uit.
VOAB-ouders/supporters zijn positief....of onthouden zich van (non)verbaal commentaar.
Wij zijn blij dat we een scheidsrechter hebben en accepteren zijn beslissingen.
We spreken iedereen aan op zijn gedrag als dat nodig is.

Dan is en blijft het bij VOAB leuk voor iedereen!

Deze flyer wordt ook dit jaar weer uitgereikt aan de clubs die bij ons op bezoek komen. Die behandelen we als onze gasten, maar hebben zich wel aan onze afspraken te houden.
De inzet van het bestuur van VOAB en de (N&W)commissies is dat VOAB de club blijft zoals die was en is en dus een voorbeeld als het gaat om normen & waarden.
Helaas is dat het afgelopen seizoen ruim 10x niet gelukt. Dat is gewoon 10x teveel!
Toch gaat het steeds beter en gaat het wél lukken. Dit jaar gaan we voor een incidentloos voetbal jaar. Maar alleen als iedereen daar zijn/haar rol in heeft én vooral daarvoor ook de eigen verantwoordelijkheid neemt.
Mocht er wél wat gebeuren dan houden we ons zero-tolerance beleid aan!
Wij zijn er van overtuigd dat het goed gaat bij VOAB dit seizoen. En dat het ‘normaal’ met elkaar omgaat het plezier en het sportieve succes alleen maar bevordert.

Met sportieve groet, de Commissie N&W
Jacqueline Baart, Walter van Limpt & Theo Gommer

Meisjes C 1 VOAB: goede start van een knallend seizoen
Trots dat we zijn op de meiden C : eerste bekerwedstrijd gewonnen met  2 - 5, onlangs in de competitie gewonnen van Taxandria en afgelopen zaterdag tegen Nuenen gewonnen met 0 - 19! Conclusie : op dit moment eerste in de competitie met 24 doelpunten en nog maar 2 competitiewedstrijden gespeeld!  Een jonge ploeg meiden, die allemaal hard knokken voor de winst. Bijna iedereen heeft gescoord en leuk om te zien dat ook de nieuwe en  jonge meiden even gewoon een doelpuntje maken. De keepster, die de eerste helft weinig te doen had, werd gewisseld en ging totaal los in de tweede helft met 7 eigen doelpunten. Het is een mooie mix van D, C en B meiden die vooral veel lol hebben ! Vorig jaar waren de meiden B en de Dames ook al kampioen bij VOAB. We gaan de goede kant op met vrouwenvoetbal binnen de vereniging. Dit allemaal onder leiding van vier goede trainers, Rob Muscus, Colard van Twist, Marc van Rijswijk en Piet van Wezel,  die zich enorm inzetten voor het A en C team! Dus meiden elke wedstrijd : perfect kapsel, killer-instinct en go for it

Nieuwe sponsor voor VOAB C2
Selectieteam Voab C2, spelend in de 2e klasse, heeft een nieuwe sponsor, De Molen Banden.
We bedanken Hans Meijer hartelijk voor de trainingspakken en tassen.
Namen bovenste rij: Stijn Meijer, Tijn Houben, Ivo Kwantes, Bram Weijters, Stan van Beers en Sam Klijsen
Middelste rij: Roel de Cort (trainer/coach), Leon van Boxtel (leider), Zeb Adriaansen, Bart de Brouwer, Thomas Franse, Youri Lavrijsen (Assistent trainer/coach) en Hans Meijer (sponsor)
Onderste rij: Philip Hoeben, Arvid van Gils, Sam Elias, Niels Balemans, Niels van Bergen en Wouter van Veen.

Peter de Keizer nieuwe E-leeftijdscoördinator
Met ingang van 23 september 2014 is Peter de Keizer aangesteld als leeftijdscoördinator van de VOAB E-pupillen. Peter is trainer / coach van VOAB F9, het team waar ook zijn zoon in speelt. Peter is nog niet zo heel lang bij de club betrokken en kan dus met een frisse blik de gang van zaken binnen de club gaan bestuderen. VOAB is blij met de aanstelling van Peter en wenst hem veel succes. Samen met Roel van Gorp en Kees Pellis gaat hij zijn best doen om de E-teams met raad en daad bij te staan.

Pupillen F9 team van de week
Zondag, tijdens de streekderby VOAB 1 – UNO ANIMO 1, zijn de pupillen F9 het team van de week. Zij gaan met de spelers het veld op, schieten penalty’s in de rust en voor de wedstrijd spelen ze een partijtje. Na afloop ranja en frietjes.