Restaurant Ons Behaeghen wint Patrick Verbunt prijs

ingevoerd op 30-9-2014

Restaurant Ons Behaeghen uit Strijbeek heeft zaterdag de Patrick Verbunt prijs gewonnen. Deze prestigieuze prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan het restaurant dat tijdens Tilburg Culinair het beste gerecht op de kaart heeft staan. Ons Behaeghen won won de prijs Lichtgerookte runderfilet met gestoofde kalfswang, specerijenjus en schuim van gefermenteerde soja.

Een deskundige jury onder leiding van Jog Schipflinger heeft zaterdag alle gerechten beoordeeld. “Ik was verbaasd over het hoge niveau van de gerechten die ik geproefd heb tijdens Tilburg Culinair”, stelde Schipflinger. Over Ons Behaeghen was Schipflinger zeer te spreken. “Ik vind het geweldig knap dat je op een proeverij zoiets kunt presteren”, zei Schipflinger tijdens de uitreiking tegen chef-kok Henri Brouwers.

De tweede plaats was weggelegd voor Cookaholics uit Tilburg. Nummer drie werd Redemption uit Moergestel.


Over de Patrick Verbunt Prijs
De Patrick Verbunt Prijs is een eerbetoon aan de in 2010 overleden horeca-ondernemer Patrick Verbunt. Patrick Verbunt was begrip in de Brabantse en in het bijzonder Tilburgse Horeca. Hij was onder meer medebedenker van het Toepertoetje en maakte het Groot Tilburg Horecaboek, een prachtig naslagwerk. Stichting Tilburg Culinair en de Bonheur Horeca Group hebben Patrick Verbuntprijs in het leven geroepen als eerbetoon aan deze creatieve, markante man. De Patrick Verbunt Prijs wordt jaarlijks uitgereikt tijdens Tilburg Culinair, waar Verbunt mede-oprichter van was.


Over Tilburg Culinair
Tilburg Culinair is een jaarlijks terugkerend festijn dat plaatsvindt op het Willemsplein in het hart van de stad. Vijftien top-etablissementen uit Tilburg en omgeving trakteren het publiek vier dagen lang op de de beste gerechten en lekkerste wijnen. Kijk voor meer informatie over Tilburg Culinair op www.tilburgculinair.nl.