Leyhoeve nabij het Leypark eerste spade in de grond

ingevoerd op 30-9-2014

Vastgoedontwikkelaar Roozen van Hoppe uit Haghorst start morgen met de bouw van De Leyhoeve, een woonzorgcomplex met 301 wooneenheden. De Belgische, internationaal opererende Senior Assist, organisatie op het vlak van ouderenzorg, neemt vanaf 2015 de exploitatie van het complex aan de Kempenbaan voor haar rekening.

„Een droom komt uit”, zegt Laurens van Rij, directeur van Roozen van Hoppe. „Wij kunnen nu ook werkelijk gaan verwezenlijken wat we in ons hoofd hebben.” Ook de voorzitter van de raad van bestuur van Senior Assist, Bart VanderSchrik, is enthousiast over de deal. „Wij hebben gedurende meer dan een jaar de markt in Nederland bestudeerd en zijn vandaag zeer trots om te zeggen dat we met De Leyhoeve een residentie in de markt zetten die de toekomst van de sector zal bepalen.”

De Leyhoeve gaat straks als ‘zorgresort’ door het leven. Het complex zal minimaal 301 wooneenheden tellen en biedt in de appartementen een combinatie van intensieve zorg voor bewoners die daar behoefte aan hebben en een pakket met minder zorg voor hen die zich zelfstandig kunnen redden.

Senior Assist nam vorig jaar thuiszorgorganisatie Arlero in Assen over. In België is het bedrijf de ‘derde’ in grootte op het vlak van ouderenzorg met duizenden bedden in ‘rusthuizen’, appartementen en thuiszorg.
Leyhoeve uit de lucht gezien Leyhoeve uit de lucht gezien