45e Derde Wereld Rommelmarkt op 28 september 2014

ingevoerd op 18-9-2014

Zoals elke laatste zondag van september, kan ook dit jaar de echte koopjesjager zijn hart weer ophalen op de Derde Wereld Rommelmarkt van het Mill-Hillcollege te Goirle. Bent u op zoek naar nieuw speelgoed voor de kinderen of heeft u een studentenkamer in te richten, de rommelmarkt is van alle markten thuis. Naast de verkoop van allerlei tweedehands spullen, kunt u ook voor de gezelligheid op de rommelmarkt terecht. Het café plaza voorziet u weer van een drankje en een hapje onder het genot van muziek. De toegang is gratis, dus kom vooral even langs.

Zoals elk jaar zal de opbrengst weer ten goede komen aan projecten in derdewereldlanden. De Werkgroep Derde Wereld van het Mill-Hillcollege heeft in het voorjaar zeven projecten uitgekozen die in aanmerking komen voor een financiële bijdrage uit de opbrengst van deze 45e editie. Naast de bouw van twee klaslokalen en de renovatie van een orthopedische werkplaats in Ghana, de aanleg van sanitair op een middelbare school in Tibet en de verstrekking van pessaria in Nepal, zullen ook drie klaslokalen en een watervoorziening worden gebouwd in India en de aanleg van waterpompen en bouw van toiletten in Cambodja worden gesteund. Op het rommelmarktterrein zijn informatiestands ingericht van de verschillende projecten.

De opbrengst die de Werkgroep Derde Wereld bij elkaar weet te brengen voor de verschillende projecten in derdewereldlanden, wordt door Wilde Ganzen elk jaar flink aangevuld om de projecten zo volledig mogelijk te steunen. Wilde Ganzen wil zowel hier in Nederland als daar in ontwikkelingslanden zoveel mogelijk mensen en middelen mobiliseren om met kleinschalige projecten de armoede in ontwikkelingslanden te bestrijden. Wilde Ganzen ondersteund met deze projecten kansarme mensen en stelt hen in staat om samen te bouwen aan een kansrijke toekomst.

Komt u de rommelmarkt bezoeken, dan kunt u parkeren in de wijken om de school heen. Het is vanwege de veiligheid en gebrek aan ruimte niet mogelijk te parkeren op de Venneweg. Tevens wordt er dit jaar extra gelet op vals geld en zullen de medewerkers van de rommelmarkt voorzieningen hebben om briefgeld te controleren.

Dus snel reserveren in de agenda: zondag 28 september van 10:00 uur tot 17:00 uur de Derde Wereld Rommelmarkt bij het Mill-Hill-college in Goirle.