Verkeerscontrole en boetes op twee locaties in Tilburg

Eén persoon betaalde een bedrag van 13.368 Euro contant.

De verkeerspolitie hield woensdag 17 september samen met de Belastingdienst en de RDW een verkeerscontrole op twee locaties.

Er werd tussen 15.00 uur en 17.30 uur gecontroleerd op de Burgemeester Bechtweg en van 19.00 uur tot 21.00 uur op de Midden-Brabantweg. Er werden 36 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer te gladde banden, het niet tonen van een rijbewijs, verlopen APK, rijden zonder rijbewijs en defecte verlichting. Eén bestuurder had nog een openstaande boete van 91 Euro die ter plekke werd betaald. Een bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij veel te hard reed (gemeten snelheid 137 km/uur op een weg waar 80 km/uur is toegestaan). Een automobilist bleek te veel te hebben gedronken. Hij blies 420 ug/l en kreeg een dagvaarding. Een auto werd in beslag genomen nadat bleek dat de bestuurder al vijf maal eerder was betrapt op het rijden zonder rijbewijs.

Belastingdienst
De Belastingdienst nam 14 voertuigen in beslag, waarvan er zeven direct getakeld werden. Er werd voor een bedrag van 35.124,00 Euro aan openstaande belastingschulden geïnd. Eén persoon betaalde een bedrag van 13.368 Euro contant.