De bibliotheek is er voor iedereen, maar vraagt vrijwillige bijdrage

ingevoerd op 18-9-2014

De openbare bibliotheek vraagt lezers om vrijwillig te doneren om voor de kinderen uit Goirle een gezellige en knusse voorleeshoek te behouden waar ze spelenderwijs leren hoe leuk lezen is.

De bieb schrijft:

”Wij zien dagelijks dat de bibliotheek druk bezocht wordt, ook door veel kinderen. Dat is positief. Voor kinderen is het immers goed als ze al op jonge leeftijd in contact komen met boeken, bijvoorbeeld doordat ze worden voorgelezen. Daarom vragen wij u in deze e-mail om een financiële bijdrage voor het opknappen van de voorleeshoek in uw bibliotheek.

Misschien bent u verbaasd dit verzoek van ons te ontvangen. De bibliotheek wordt toch door de overheid gefinancierd? Dat is helaas nog maar gedeeltelijk het geval. Toch is het ons gelukt om de Bibliotheek Goirle zes dagen per week open te houden. Dit kon door het invoeren van zelfservice-uren. Voor extra activiteiten zoeken we nu op andere manieren naar financiering.

Waarom voorlezen?
Voorlezen voor kinderen heeft een positieve invloed op hun taalontwikkeling. Wist u dat 15 minuten voorlezen per dag de woordenschat al vergroot met 1.000 woorden per jaar? In de voorleeshoek in de bibliotheek kunnen ouders die de bibliotheek met hun kinderen bezoeken voorlezen. Daarnaast ontvangt de bibliotheek wekelijks tientallen kinderen via de basisscholen in Goirle. En er wordt elke maand een voorleesactiviteit voor peuters georganiseerd. Door dit intensieve gebruik zijn de voorleesstoel, kleden, kussens, verkleedkleren en knuffels versleten en aan reparatie of vervanging toe.

Wilt u ons helpen om voor de kinderen uit Goirle een gezellige en knusse voorleeshoek te behouden waar ze spelenderwijs leren hoe leuk lezen is? Maak dan een bijdrage over op onze rekening: NL08 RABO 0172 063 264 ten name van Stichting Bibliotheek Midden-Brabant.

Vergeet u niet de volgende referentie op te geven: Goirle vrijwillige bijdrage.

Namens alle leden van de Bibliotheek Goirle heel veel dank voor uw bijdrage!”