Koffie met lekkers uit de Wereldwinkel: een goede keus!

ingevoerd op 17-9-2014

Bij de koffie na het eten smaken de koekjes, chocolaatjes en snoepjes van de Wereldwinkel op zijn best. Zeker bij de Café de Origen uit Honduras. Op de koffie goudmerk valt een verhaal te lezen over La Tigra, een coöperatie die is genoemd naar het Nationale Park waarin een deel van de koffie groeit.
De koffie van La Tigra groeit op kleine boerderijtjes in de bergen rondom de stad San Juancito. Puur bronwater vloeit over de berghellingen van het Park. Dit water verrijkt de vulkaanbodems waar de koffie op groeit. De koffie groeit hier in natuurlijke harmonie met de subtropische regenwouden van het Nationaal Park.
La Tigra is een van de 18 actieve coöperaties van CCCH (Central de Cooperativas Cafetaleras de Honduras). De coöperaties bezitten zeven regionale ateliers waar de eerste verwerking wordt gedaan: het ontpulpen en drogen. Er is één centraal atelier waar de laatste stap in de verwerking wordt gedaan, het selecteren en verpakken.
Lees meer verhalen op cafedeorigen.com en ontdek dat de boeren er écht beter van worden door in coöperaties samen te werken en aan fairtrade importeurs te verkopen. Maar zet voor u gaat lezen een kopje van onze koffie en neem er een lekker stukje fudge of chocolade bij!