VOAB-verdediging lek als een mandje, negen doelpunten tegen in twee wedstrijden

ingevoerd op 15-9-2014

In de wedstrijd tegen TSC 1 in Oosterhout kreeg VOAB 1 vier doelpunten om de oren. Fouten in de defensie zorgden voor een nieuwe nederlaag, dit keer met 4 – 0. Het had allemaal anders kunnen uitpakken als de VOAB-voorwaartsen de kansen in de eerste helft hadden benut. VOAB was in de eerste helft sterker maar liet zich verrassen door snelle uitbraken van TSC.

In het begin van de wedstrijd redde Jeffrey van Gestel nog knap op een inzet van TSC-aanvoerder Gordillio Clemens, na een afgeslagen eerste corner van de thuisclub.

VOAB had daarna een sterke fase met diverse kansen. Guus van Esch schoot in de 10e minuut uit een rebound, na de eerste hoekschop voor VOAB, naast. Walter Neeft brak drie minuten later door op rechts en bediende Bart van Keulen die Stijn van Laarhoven een scoringskans bood. Stijn schoot echter naast. Twee minuten later trok Bart er op rechts van door en schoof de bal door naar Walter Neeft, die op zijn beurt een voorzet afleverde, die door Joran Beerens in kansrijke positie werd naast gekopt. Ook Guus kreeg in de 19e minuut nog een dikke kans hij maar faalde in de afwerking.

De thuisclub brak in de 20e minuut snel uit en Nasrim Asrih scoorde tegen de verhoudingen in de 1 – 0. VOAB bleef desondanks domineren maar doelpogingen van Guus en van Joran strandden. TSC gokte op de counter. In de 38e minuut kreeg de thuisploeg een dikke kans na een afspeelfout in de VOAB-defensie. Jeffrey kon de situatie nog redden maar twee minuten later kwam hij te laat uit zijn doel en kon Eric Boating hem omspelen en de bal in het lege doel pegelen (2 – 0).
Het verhaal van de tweede helft is snel verteld.

VOAB bleef het aanvallend proberen, er waren kansen voor Walter, Guus en Stijn maar de thuisploeg sloeg tweemaal toe na een snelle counter. Nassim scoorde uit een simpele voorzet van Ryan Snoeren en dezelfde Nassim stelde spits Huseyin Efe in staat de 4 – 0 op het scorebord te plaatsen. Een op zich sterker VOAB liet zich door fouten achterin de kaas van het brood eten.

Zondag wacht thuis de derby tegen Sarto, dat vandaag stadsgenoot sc ’t Zand versloeg. Dan moet VOAB 1 vol aan de bak om de eerste overwinning binnen te slepen.