Groen Dichterbij vergroent Hart van Brabant

ingevoerd op 15-9-2014


Op donderdagavond 2 oktober organiseren IVN, gemeente Tilburg en regio Hart van Brabant een bijeenkomst voor mensen met een groene buurt- en burgerinitiatief. Mensen worden met elkaar verbonden en jong en oud leert van elkaar. De bijeenkomst vindt plaats bij Perron 88, Burgemeester Brokxlaan te Tilburg.

Het is bewezen dat groen in de buurt een positief effect heeft op de gezondheid en het geluk van de bewoners. De bijeenkomst Groen Dichterbij wordt georganiseerd zodat buurtbewoners hun netwerk kunnen uitbreiden, informatie, tips en concrete ideeën kunnen inwinnen waarmee zij hun initiatief laten slagen.

Een succes
Uit eerdere bijeenkomsten blijkt dat mensen na de bijeenkomst vol energie aan de slag kunnen met hun initiatief. Mensen hebben mogelijkheden gevonden voor financiering. Ze weten hoe ze vrijwilligers kunnen werven en buurtbewoners kunnen betrekken. En ze weten hoe ze om kunnen gaan met drempels en weerstand en hoe ze kunnen samenwerken met de gemeente.

Aanmelden
Wilt u ook graag aan de slag met uw groene initiatief? Bent u al gestart met een initiatief en loopt u tegen bepaalde zaken aan waardoor u niet verder komt? Wilt u uw netwerk uitbreiden? Meld u dan aan voor de bijeenkomst op 2 oktober 2014 via het aanmeldformulier op http://www.groendichterbij.nl/2oktober2014.

Groen doet goed!
Groen Dichterbij stimuleert bewoners van buurten en wijken om samen hun omgeving te vergroenen, en daarmee de betrokkenheid en samenhang in de buurt te versterken. Groen Dichterbij is een initiatief van IVN, het Oranje Fonds, Buurtlink.nl en SME Advies en wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.