Open Monumentendag zondag 14 september 2014

ingevoerd op 13-9-2014

In samenwerking met de Stichting Jos. Bedaux en het gilde Sint Joris organiseert Stichting Steengoed Goirle tijdens Open Monumentendag een programma rondom de Mariakapel in Goirle (hoek Venneweg en Oude Baan). Ze vieren op 14 september dat de kapel door de gemeente Goirle is aangewezen als gemeentelijk monument. Tevens is het die dag exact 62 jaar geleden dat de kapel werd ingezegend.

Programma

14.00 uur:
verzamelen bij de Maria Boodschap voor een gezamenlijke optocht naar de Mariakapel

14.30 uur:
feestelijk programma bij de Mariakapel met woord en muziek, afgesloten door een kopje koffie of thee in het Mill-Hillcollege. Frans Bedaux van de Stichting Jos. Bedaux zal tijdens het koffiemoment een korte presentatie geven over de kapellen in Brabant ontworpen door zijn vader Jos. Bedaux en de panden die we aandoen op de fietsroute.

15.30 uur:
vertrek fietsroute langs monumenten in Goirle, onder andere monumenten van Jos. Bedaux en nieuwe werken van Bedaux de Brouwer Architecten. Start- en eindpunt is de Mariakapel.

Inschrijven fietsroute

Deelname aan de fietsroute is op inschrijving via de bon uit het Goirles Belang van 27 augustus, 3 en 10 september 2014. Inleveren van de bon kan bij het Grafisch buro Goirle. De inschrijvingen worden op volgorde verwerkt. Deelname aan de fietsroute is op eigen risico.