Concert door Pauline Oostenrijk en Enno Voorhorst

ingevoerd op 10-9-2014

Vrijdagavond 12 sept. om 20:00 uur zullen hoboïste Pauline Oostenrijk en gitarist Enno Voorhorst een concert geven in de kapel van CC Jan van Besouw in Goirle.

Pauline Oostenrijk ontving in 1999 de Nederlandse Muziek Prijs, de hoogste staatsonderscheiding op het gebied van de Klassieke Muziek. Voordien had ze op nationale en internationale concoursen al de nodige prijzen in de wacht gesleept, waaronder de eerste prijs van het Fernand Gillet hoboconcours in Baltimore. Naast haar activiteiten als soliste en kamermusicus is Pauline Oostenrijk verbonden als solo-hoboïste van het Residentie Orkest.
Pauline Oostenrijk heeft ook een schrijverstalent, haar eerste boek ‘De geest van Stotijn en andere muziekverhalen’ werd zeer lovend ontvangen. Hierin voegt ze haar ervaringen als musicus, haar heldere waarnemingen en haar rijke fantasie op een geheel eigen wijze samen tot wonderlijke, ontroerende en soms hilarische vertellingen.

Enno Voorhorst studeerde bij Hein Sanderink, Hubert Käppel en David Russell. In 1987 won hij in Duitsland de eerste prijs op het 7e gitaarconcours te Hof, waarna nog een aantal prijzen volgden waaronder in 1992 de Nederlandse gitaarprijs in het concertgebouw van Amsterdam en in datzelfde jaar de eerste prijs op het Seto-Ohashi concours in Japan. Hij speelde in de grote zalen van Nederland zoals Vredenburg, de Oosterpoort, de Anton Philipszaal en heeft uitnodigingen van Europa tot Azie en Amerika.
Enno Voorhorst is verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Op het programma in Goirle staan o.a. werken van Coste, Villa-Lobos en Granados. De entree bedraagt €15,- incl drankje.

Reserveren kan via CC Jan van Besouw; tel: 013 5343400. of via www.janvanbesouw.nl