Open tuinen in Nieuwkerk

ingevoerd op 10-9-2014

De Naturentuin en Pluk & Plenty openen hun tuinpoorten op zondag 14 september  van 11.00-16.00 uur. De tuinen zijn allebei gelegen aan een bosrand op landgoed Nieuwkerk aan de grens in Goirle. Een prachtige omgeving en zeer geschikt als doel van een wandeling of fietstocht.

Naturentuin
Een ecologische belevingstuin waar samengewerkt wordt met de natuur in diverse kleinere tuintjes. Op een wandeling over het rolstoelpad komt u in alle hoekjes, langs de vijver, boomgaard, bessenkooi, groene hutje en bijenberg. Op de open dag is imker Bart er met de bijen en hun producten. Buurman Rob van Wijngaard Steenvoorde verkoopt wijn en ’t Boekenschop heeft tweedehands natuur- en tuinboeken. Voor de kinderen in er een speurtocht en er zijn planten en zaad van eigen tuin te koop of men kan inschrijven voor de najaarsworkshops. Met koffie, thee of tuinvruchtensap met koek kan men heerlijk op een bankje zitten genieten van de natuurlijke sfeer en gezelligheid. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
De Naturentuin ligt schuin achter Klooster Nieuwkerk,
www.annekescholte.nl

Pluk&Plenty
Een sociale werkplek, waar zowel vrijwilligers als mensen met dagbesteding hun kwaliteiten vorm geven door te werken in de moestuin en in het winkeltje dat op zondag open is. De open dag biedt de mogelijkheid voor geïnteresseerden deze plek te bezoeken en informatie te krijgen. Pluk&Plenty biedt tijdens de open dag een diversiteit aan producten en activiteiten aan. Er is op verschillende momenten een rondleiding in de moestuin. Tevens een stoelmassage en meditatie. Heel de dag zijn is er zelfgemaakte koek en soep, koffie en verse kruidenthee. Ook zijn er lokale producten te koop zoals nieuwe honing van Landgoed Nieuwkerk. Pluk&Plenty ligt vlakbij knooppunt 77 aan het kruispunt, www.plukenplenty.nl