DVD 75 jaar vv Riel gepresenteerd

ingevoerd op 10-9-2014

Op vrijdag 29 augustus hadden ongeveer veertig belangstellenden de moeite genomen om de DVD presentatie ‘75 jaar vv Riel’ bij te wonen.

De film is gemaakt vanwege het 75 jarig bestaan van de vereniging in 2013. Na het openingswoord door voorzitter Herman Stroucken waarin hij met  name de inbreng over de historie door Kees Damen en Ad van den Abbeelen noemde werd de ruim 1 uur durende film aan de aanwezigen vertoond. Het eerste deel was een ronde tafel gesprek, opgenomen bij café Kerkzicht, met mensen die jaren geleden al iets met de club hadden en een aantal van hen nog steeds, maar allemaal mensen die de club een warm hart toe dragen. Over de historie van de club, de locaties waar onder de eerste voorzitter Jan de Beer gespeeld werd tot de huidige locatie, sportpark de Krim aan de Oude Tilburgsebaan. In de loop van het gesprek passeren  niet alleen serieuze maar ook hilarische gebeurtenissen de revue. Het tweede gedeelte van de film gaat over het huidige reilen en zeilen van de club. In clubhuis de Treffer werd deze gespreksronde opgenomen waar ook de toekomst van de vereniging ter sprake komt. Vervolgens worden beelden vertoond over het jubileum dat het eerste weekend van juni 2013 plaats vond op sportpark de Krim. Van de receptie op de donderdagavond, de jubileumwedstrijd en de officiële opening van de gerenoveerde kleed accommodatie en de aansluitende artiestenavond op de vrijdagavond. Het circusoptreden van de kleinste jeugdleden en de panna clinic voor de grotere jeugd en de artiesten op de zaterdagavond. Ook de brunch voor alle leden op zondag komt nog even voorbij. Na de vertoning van de DVD reikte voorzitter Stroucken de eerste exemplaren uit aan Kees Damen en Ad van den Abbeelen. Ook wethouder sportzaken Sjaak Sperber kreeg een exemplaar overhandigd. De wethouder sprak daarna zijn waardering uit over de gang van zaken bij vv Riel. Met name de inbreng van vele jongeren op het bestuurlijke vlak spreekt hem enorm aan. ‘De jeugd heeft de toekomst’ besloot hij zijn betoog. Vanaf zondag 31 augustus ligt de DVD bij clubhuis de Treffer waar alle leden deze kunnen op halen.

Op deze zondag werd ook de naam van de nieuwe hoofdsponsor bekend gemaakt bij de opening van het nieuwe voetbalseizoen. Café Kerkzicht en Auto Noordhoek zullen de komende jaren hoofdsponsor zijn van vv Riel. Glasbedrijf Schraven werd bedankt voor het hoofdsponsorschap de afgelopen jaren.