Synchroonzwemsters Noortje en Bregje zetten goede prestatie neer op de Comen Cup in Griekenland

ingevoerd op 10-9-2014

Noortje en Bregje de Brouwer uit Goirle, vertrokken maandag 1 september samen met hun trainster Anouk Horrevorts naar Giekenland om aan de Mediterranean Synchronised Swimming Cup 2014, ook wel Comen Cup genoemd, deel te nemen.

Voor Noortje en Bregje was dit de eerste grote internationale wedstrijd waar zij als KNZB Nationaal Jeugd duet aan deelnamen. In juli zwommen zij ook al in Finland tijdens de wereld jeugd kampioenschappen in de groepsuitvoeringen van Jong Oranje. Nu was de tijd rijp om hun duet aan de internationale jury te laten zien. Vele toplanden binnen het synchroonzwemmen waren aanwezig, zoals Rusland, Japan, Spanje, USA, Italië, Griekenland.

Op donderdag stond de voorronde duet op het programma. Er deden 22 duetten mee. Na het zwemmen van hun duet  stonden ze op een voorlopige 9e plaats. Hierbij wordt het gemiddelde van de individuele techniek punten van de zwemsters opgeteld. In de finale is er plaats voor de 12 beste duetten. Echter omdat de Comen Cup  een wedstrijd is voor en door landen in en om de Middellandse zee, zijn er 8 finale plaatsen voor deze landen beschikbaar en blijven er maar 4 plaatsen over voor niet Comen landen. Het was dus extra spannend tijdens de individuele techniek wedstrijd die Noortje en Bregje op zaterdagmorgen zwommen. Ze moesten individueel voldoende punten halen om een finale plek te behalen. Van de 224 zwemsters over de hele wereld werd Bregje 70e met 70.4705 punten en Noortje 88e met 69.0932 punten. Voor alle twee een nieuw persoonlijk record in hun eigen Age2 categorie.  Goed  voor een finale plaats!  Tijdens de finale, die op zaterdagavond op het programma stond, eindigden ze op een mooie 10e plaats. Tevreden en een goeie ervaring rijker zijn de dames maandag weer terug naar Nederland gevlogen waar dinsdag en woensdag meteen weer een training stage op het programma stond met een Canadese trainster die momenteel in Nederland is om voor Jong Oranje een nieuwe groeps uitvoering te maken.