V.O.A.B.

ingevoerd op 10-9-2014

VOAB 1 zwaar onderuit tegen Unitas 1 (1 – 5)

VOAB kreeg een pak voor de broek van de bezoekers uit Gorichem. Gelukkig voor VOAB stopte de teller bij 5 doelpunten. Keeper Jeffrey van Gestel voorkwam een aantal keren verder onheil. Zeker in de eerste helft werd VOAB overlopen. Het bleef bij 4 doelpunten tegen. Na de rust was VOAB iets meer in evenwicht en kon Unitas nog slechts één doelpunt maken. In de 82e minuut redde Casper van Beers de eer met een bekeken lob over keeper Ruud Verberk.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd golfden de aanvallen over en weer met een licht overwicht van Unitas. In de 11e minuut veroorzaakte Robbert Swinkels een penalty die door spits Christiaan Perrier werd verzilverd (0 – 1). Daarna was het voornamelijk de bezoekende ploeg die de dienst uitmaakte, hoewel VOAB ook kleine kansjes kreeg. In de 14e minuut maakte keeper Verberk een schot van Joran Beerens onschadelijk. In de 18e minuut was er een kansje van  Stijn van Laarhoven. Jeffrey van Gestel stopte een vrije trap van Unitas in de 21e minuut en Stijn was dichtbij een treffer in de 27e minuut. Maar vlak daarvoor was spits Perrier de VOAB-defensie te slim af en hij scoorde beheerst de 0 – 2. Zeven minuten later wist Sam Versluis de 0 – 3 binnen te werken. Een minuut later leverde Walter Neef een voorzet af vanaf rechts, die door Casper van Beers naast werd gekopt.

Toen daarna Sam Versluis de 0 – 4 maakte, was de wedstrijd feitelijk al beslist. Vlak voor de thee had Joran Beerens nog een scoringskans maar de bal ging er niet in.

Na de rust was Ludo Brock ingevallen voor Robbert. Hij zag in de 54e minuut zijn doorzetten afketsen op de paal. Een minuut later stuitte Versluis op keeper Jeffrey. VOAB was in de tweede helft meer in balans en ging op jacht naar een treffer. Unitas beperkte zich tot uitvallen. Nadat Joran in de 57e minuut uit een vrije trap net over het doel schoot, miste Perrier twee minuten later voor het doel van V OAB. Hij kopte in kansrijke positie naast. In de 65e minuut leverde Stijn uit een voorzet van Walter een slap schot af richting doel. Twee minuten later was het 0 – 5 toen Corné van Horik de VOAB-defensie te slim af was.
Casper van Beers redde de eer voor VOAB in de 82e minuut toen hij keeper Verberk met een bekeken lob verraste (1 – 5).

Herdenking Astrid Hornikx tijdens wedstrijd
Een met mensen volgepakt Kloosterplein was vorige week getuige van een indrukwekkende herdenking van Astrid Hornikx en Bart Lambregts, die beiden omkwamen in de vliegramp van de MH17 in Oekraine.
Afgelopen zondag speelden de dames van Ons Vios een herdenkingswedstrijd tegen de dames van VOAB. De ouders van Astrid waren daarbij aanwezig.
Na één minuut stilte, begonnen beide teams met 10 speelsters met rouwbanden om aan de wedstrijd. In de 4e minuut werd de wedstrijd onderbroken en kwamen er twee speelsters bij. Het getal 4 refereert aan het rugnummer dat Astrid altijd droeg. “Het was een sportieve en mooie wedstrijd”, zegt Jeske van Boxtel. “Wij waren vereerd, dat wij deze wedstrijd mochten spelen.” Ons Vios won de wedstrijd met 4 – 2.
Na afloop kregen de ouders van Astrid het condoleanceregister, dat in het clubhuis van Ons Vios was neergelegd.

Teamfoto’s jeugd en senioren
Op zaterdag 13 + zondag 14 september en zaterdag 20 + zondag 21 september worden de teamfoto’s gemaakt van de senioren, junioren & pupillen.
Het schema staat op de website, graag op tijd aanwezig zijn. Verder moeten alle spelers het tenue aan doen (ook eventuele geblesseerde spelers) en de leiders/trainers de nieuwe jacks (zaterdag 13 augustus af te halen).
Sommige teams spelen beide weekenden niet thuis, deze zijn ingepland bij één van de uitwedstrijden om daarvoor op de foto te gaan, het verzoek om eenmalig bij die uitwedstrijd in tenue naar VOAB te komen voor de teamfoto.

Autorisatie voor de website van VOAB
Veel leden zijn al gemachtigd om via internet inhoud op de website te zetten. Wie wil kan een machtiging krijgen om b.v. voor het eigen elftal een verslag te schrijven. Stuur i n dat geval een e-mail naar: aart.santegoets@gmail.com.

VOAB D1 kent sterke start in competitie
Het was een gewenste start van de competitie want de eerste wedstrijd  van VOAB D1 werd met 4-1 gewonnen van  WODAN D1 uit Eindhoven. Een mooi begin voor trainer Ico Ronner en zijn jongens. Na de ruime overwinning op Internos in de bekerwedstrijd van afgelopen woensdag waren de verwachting hooggespannen maar toch. Wodan is namelijk geen tegenstander die zich makkelijk opzij laat zetten en zij begonnen ook sterk aan de wedstrijd.
Na het stormachtige begin werd VOAB echter sterker en werden de Eindhovenaren gewaarschuwd door twee grote kansen die eindigde op de lat en de paal. VOAB had het betere van het spel, maar kwam toch op achterstand. Onze keeper kon slechts de bal nakijken toen er gescoord werd uit een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Gelukkig konden we  vlak voor rust gelijk maken door uit een hoekschop in te koppen.
In de tweede helft nam VOAB direct het heft weer in handen. Binnen vijf minuten was de klus geklaard. Tussen minuut 35 en 40 vielen er drie doelpunten. De eerste van de drie was een eigen doelpunt, maar kwam wel voort uit een mooie individuele actie van ons. Een minuut later werd het drie tegen één, na een voorzet over links werd de bal keurig in het doel gewerkt. Weer een minuut later werd de eindstand bereikt. Uit een vrije trap  werd de bal onhoudbaar in de bovenhoek gekruld. VOAB kreeg nog kans om verder uit te lopen maar er werd niet meer gescoord. Wel werd het team gewaarschuwd om de concentratie tot het laatst vast te houden. Het was aan onze keeper te danken dat er geen tegendoelpunten meer vielen. Na het laatste fluitsignaal klonk een verdiend applaus van het thuispubliek.
Kijk voor het volledige verslag op onze website.