G.S.B.W. Nieuws

ingevoerd op 10-9-2014

Slechte start van GSBW in nieuwe competitie

Beek Vooruit – GSBW 5 -1 (4 – 0)

Vandaag de 1e wedstrijd in de voor ons onbekende klasse 3B tegen Beek Vooruit uit Prinsenbeek. Beek Vooruit was het afgelopen seizoen gepromoveerd naar de 3e klasse.

Opstelling: Dave v. Berkel , Tom G., Dave Tierie, Wesley van Gestel, Roy Donders, Luke Vrinds, Koen Meijboom, Niek Nihot, Mourad Boutaibi, Tim Otten, en Ali Kasrioui. Wissels: Dave Welten, Rick Kuijpers, Fabian Misidjan en Daan Sprengers.

Na een aftastend begin kreeg GSBW als eerste de kans om de score te openen. Via Koen Meijboom kwam de bal bij Mourad Boutabie die vervolgens de goed vrij gelopen Ali Karioui bereikte. Het schot van Ali, vanaf ± 16m, spatte onbereikbaar van de keeper tegen de lat uiteen. De eerste de beste kans voor Beek Vooruit lag er direct in. Bij een snelle counter was het Loek Schalk die succesvol afrondde. Doelman Dave van Berkel zat er nog wel met de vingertoppen aan. Vier minuten later kreeg GSBW opnieuw een grote kans als Mourad alleen voor de keeper van Beek Vooruit komt. Zijn lob over de keeper stuiterde echter net voor de doellijn en ging vervolgens over de lat.

Beek Vooruit bleef loeren op de counter via hun snelle linksbuiten Joost Schalk. In de 22e minuut werd het 2-0 door opnieuw Loek Schalk. Na slecht uitverdedigen van GSBW eindelijk terecht bij de nr. 11 , die de bal vrij eenvoudig in het door doelman Dave van Berkel verlaten doel schoot. Even later kreeg diezelfde scorende spits geel na een overtreding op Wesley van Gestel. Vier minuten later was de wedstrijd al beslist als Roy Donders ongelukkig tegen zijn tegenstander aan loopt en de scheidsrechter daar een strafschop in ziet. Doelman Dave van Berkel is kansloos op de inzet van Leonardo Mouwen. Vier minuten voor rust kreeg GSBW speler Ali Kasrioui onnodig geel. Op slag van rust maakte Dennis van Oosterwijck aan alle twijfel een eind, als hij alert reageert hij op een inzet van zijn spits. De inzet werd door Dave van Berkel knap gepareerd, maar moest alsnog capituleren op de inzet van Dennis. Volgens de grensrechter stond deze echter in buitenspelpositie, maar na enige discussie negeerde de scheidsrechter het vlagsignaal en keurde de treffer alsnog goed.

Onder de rust concludeerde trainer Cemal Yilmaz terecht dat GSBW veel onnodig balverlies leed door met name de slechte passing. Meer agressie in de duels was zeer zeker nodig. Luke Vrinds werd onder de rust gewisseld voor A-junior Rick Kuijpers en werd Dave Tierie doorgeschoven naar het middenveld.

De tweede helft was ongeveer een kwartier bezig toen opnieuw onnodig balverlies van GSBW een counter van Beek Vooruit inleidde. Tom Gagliardi kon de snelle aanvaller nog enigszins hinderen waardoor deze oog in oog met Dave van Berkel de bal langs het doel het prikte. Kort daarop verving trainer Cemal Yilmaz Ali Karioui voor Fabian Misidjan. GSBW bood in deze 2e helft beter weerstand en dat leidde tot succes. Koen Meijboom bereikte met een prima pass Dave Tierie, die zijn tegenstander goed uit wist te kappen om daarna ook nog eens met links verwoestend uit te halen: 4 – 1.

Een kwartier voor tijd viel dan toch nog uit alweer een snel uitgevoerde counter de 5 – 1. Opnieuw vlagde de assistent-scheidsrechter voor een buitenspelsituatie. Ook deze keer negeerde de scheidsrechter dit vlagsignaal, waarna BeekVooruit eenvoudig kon scoren: 5 – 1. Het was voor iedereen duidelijk dat de Beek Vooruit speler de bal in buitenspelpositie ontving, de enige op en rond het veld die het niet zag was de scheidsrechter.

Zoals al gezegd was de 2e heflt van GSBW zijde een heel stuk beter. De eerste helft was GSBW te lief en gaf veel te simpel kansen weg aan de tegenstander, die deze buitenkansjes uitstekend benutte. Al met al een wedstrijd om snel te vergeten. Hopelijk hebben we er wel iets van geleerd voor de volgende week als TVC Breda bij de Blauwwitten op bezoek komt.

Komende zaterdag weer kaboutervoetbal
A.s. zaterdag gaan de remmen weer los, want bij GSBW kunnen de 4- en 5 jarigen weer hun hart ophalen aan het mooiste spelletje ter wereld: voetbal.
Onder deskundige begeleiding wordt aan deze doelgroep op speelse wijze de eerste beginselen van het spelletje bij gebracht. Ook iets voor uw Kind? Neem dan contact op met Ingrid van Loon: 013 - 534 02 74 of per mail: ingridvloon@home.nl

GSBW doet mee met de Grote Clubactie
Zaterdag 13 september start de lotenverkoop van de Grote Clubactie. GSBW doet dit jaar mee met de Grote Clubactie. Voor de kopers van loten zijn er mooie prijzen te winnen. De club wint sowieso, want maar liefst 80% van de opbrengst van de lotenverkoop komt ten goede aan de clubkas! Een oproep dus aan alle leden om hun best te doen met de lotenverkoop!
En om daar nog een extra stimulans aan te geven is er voor de beste lotenverkoper van onze club een prijzenpakketje van www.horloge.com
Veel succes!

Alle GSBW Jeugd Gteams op bezoek bij RKC
De spelers van onze JG1, JG2 en JG3 zijn op uitnodiging van het Amaranttoernooi naar de wedstrijd van RKC – Jong Twente 1-2 geweest. In de rust mochten drie spelers Koen, Thomas en Justin penalty’s nemen. En ze hebben de eer van GSBW hoog gehouden en deden het beter dan RKC. Wel 36 doelpunten in 15 minuten.

Henk Elands schoolminipuptoernooi woensdag 1 Oktober

Vrijwilligers gezocht
Voor dit leukste toernooi van het jaar zoeken we nog vrijwilligers om alles in goede banen te leiden. Met name scheidsrechters en spelbegeleiders zoeken we nog. Heeft U interesse om de jeugd een onvergetelijke voetbalmiddag te bezorgen, meldt u dan bij Maria Elands: 06 – 3008 2185 of per mail: elands.family@home.nl

Kaderleden gezocht!!!
Bij de toespraak tijdens het jubileumfeest gaf secretaris Harrie de Wit al aan dat het jaar na een jubileumjaar altijd zeer lastig is. Voor diverse vrijwilligers is dat nl. een moment om na jarenlange inzet het even wat rustiger aan te gaan doen. De club moet echter verder en de club kan zeker nog enkele kaderleden gebruiken. Zowel het bestuur als de diverse commissies kunnen zeer zeker wat extra handjes gebruiken. Met name leden of GSBW sympathisanten met een (financiële) administratieve achtergrond en/of personen die hun organisatie talent willen aanwenden voor de club zijn zeer zeker welkom.
Mocht U interesse hebben om iets extra’s  voor de vereniging te betekenen, schroom dan niet en neem contact op met het bestuur: 06 -52 317 217 of stuur een mail naar bestuur@gsbw.nl

Eastercup zoekt vrijwilligers
Al 18 jaar organiseert onze vereniging de GSBW Eastercup met Pasen. Een groot internationaal jeugdtoernooi voor kinderen uit de D, C en B-junioren.
De vereniging streeft er naar om in elke leeftijdscategorie max.2 nationaliteiten toe te laten, zodat in elke poule 4 verschillende nationaliteiten voorkomen.
Heeft U zin om bij de organisatie van dit toernooi betrokken te raken en zodoende uw organisatietalent uit te breiden neem dan contact op met het bestuur of de jeugdcommissie van GSBW: bestuur@gsbw.nl of jeugdcommissie@gsbw.nl

Voetbalplaatjes-actie
Afgelopen week zijn de laatste foto’s geschoten voor het voetbalplaatjesboek. De opkomst voor de fotosessies was erg hoog, ondanks dat een groot deel van de sessies tijdens de zomerstop viel. Degene die het gemist hadden konden afgelopen week nog snel even op de foto gezet worden. Afgelopen maandag 8 september moest alles opgestuurd worden, daarna krijgen we een proefdruk en kunnen we evt. foutjes nog herstellen.
Eind oktober zal de actie van start gaan in de Albert Heijn bij het Koningsschild.

Jaarlijkse ledenvergadering Maandag 13 oktober
De jaarlijkse ledenvergadering komt er weer aan. Deze zal plaatsvinden op maandag 13 oktober. Het is een erg belangrijke vergadering waarin o.a. een nieuwe voorzitter gekozen zal worden. Zoals al meerdere malen aangegeven zit de club dringend verlegen om kaderleden om de club op een gezonde manier draaiende te houden.

Activiteitenprogramma
Een voorlopig overzicht van de activiteiten, deze is nog wel verre van compleet.
1 okt Henk Elands Schoolminipuptoernooi
7 nov Griezeltocht
28 nov Sinterklaas E-tjes
3 dec Sinterklaas F-jes, kabouters en G-team.
19 dec Kerstbingo.
7 jan GSBW  G-zaalvoetbaltoernooi
30 jan jeugdavond  (FIFA-Playstation avond)
15-17 feb carnaval
6 maart jeugdbingo
27 maart Paasbingo.
18 april Penaltybokaal.