Brabantse kampioenen uit Goirle naar het Nederlands kampioenschap dressuur

ingevoerd op 2-9-2014

Op zondag 17 augustus j.l. is het dressuur-zestal uit Goirle, van de Landelijke Rijvereniging Goirle, kampioen van Brabant geworden. Het zestal is een discipline waarbij zes ruiters een gezamenlijke dressuurproef rijden onder het oog van twee jury’s. Nadat het zestal kringkampioen werd, mocht het uitkomen voor de Brabantse kampioenschappen. Aanstaande zaterdag gaat Goirle de strijd aan om de landstitel te behalen.

Acht ruiters en acht paarden in een zestal

Een zestal telt nooit precies zes ruiters met hun paard. Je hebt altijd minimaal één reserve nodig. Daarom heeft het zestal van Goirle acht combinaties die samen rijden. Bovendien wordt alles geleid door een commandante. Zij vertelt de ruiters wat ze wanneer moeten doen en ze traint ze ook.

De deelnemers
De dames van Goirle die hieraan meedoen zijn: Irene Basters, Joyce Jurgens, Melanie Luijten, Yara Maes, Karolien van Miert, Marjon Schellekens,Raina Verberne en Marly Vugts. De commandante is Hetty Groenendaal.

Op de wedstrijddag zelf bepaalt de commandante de uiteindelijke zes ruiters die de proef mogen gaan rijden. De deelnemers krijgen steun van de vele helpers, omdat er best wel wat bij komt kijken als je met je paard op wedstrijd gaat.

Spannend!

Iedereen vindt het spannend om naar de Nederlandse kampioenschappen te gaan, maar ze hebben er ook ontzettend veel zin in. Ze gaan hun uiterste best doen!

Meer weten?
Wil de rijvereniging volgen? Kijk dan op onze Facebook-pagina: http://facebook.com/rijvereniginggoirle