VOAB 1 verslaat in derde bekerwedstrijd Haarsteeg 1 met 4 – 3

ingevoerd op 31-8-2014

Ondanks deze winst is VOAB uitgebekerd. Helvoirt 1 won twee wedstrijden en speelde zondag gelijk (1 – 1) tegen Wilhelmina Boys uit Best. Helvoirt heeft 7 punten behaald en VOAB 6.

De wedstrijd leverde veel doelpunten op. VOAB wist een veilige 3 – 0 te verspelen want Haarsteeg kwam terug tot 3 – 3. In blessuretijd sleepte aanvoerder Koen de Rooy de overwinning tegen derde klasser Haarsteeg over de streep. Zijn vrije trap ging er laag over de grond in de rechterhoek van het doel in.

VOAB had best wat moeite met de tegenstander in het eerste kwartier van de wedstrijd. Joran Beerens kreeg na een kwartier spelen een dijk van een kans na een pass van de voet van Guus van Esch. De anders zo trefzekere spits miste jammerlijk. Twee minuten later werd het 1 – 0 door een doelpunt van verdediger Robbert Swinkels. Hij werd goed de diepte ingestuurd door Koen de Rooy en Robbert verschalkte doelman Frank Vlamings met zijn inzet. Één minuut later miste Joran opnieuw na een voorzet van Casper van Beers.
In de 21e minuut moest keeper Dirk Peeters flink aan de bak om Haarsteeg van scoren af te houden.

In de tweede helft begon VOAB sterker aan de wedstrijd. In de 49e minuut wist Casper Joran te vinden en die frommelde zich door de defensie van Haarsteeg en schoot de 2 – 0 binnen. Één minuut later kreeg VOAB een vrije trap te nemen. Die werd door Joran laag over de grond naast de muur in de rechterhoek binnen geschoten (3 – 0).
In de 52e minuut kopte Joost van Rijn van Haarsteeg uit een hoekschop in kansrijke positie naast. Maar in de 59e minuut schoot Dilan van Son na een hoekschop vrij onverwacht de de 3 – 1 binnen.
In de 74e minuut kregen de bezoekers een strafschop die door spits Tim Dijkshoorn werd benut (3 – 2). VOAB kreeg daarna nog twee kansen. Timo Holtrop kopte in de 76e minuut, na een hoekshop van VOAB, net naast het doel. Guus van Esch ging in de 81e minuut alleen op de keeper af maar hij schoot naast.
VOAB dacht de winst binnen te hebben maar in blessuretijd wist Rick van Griendt de gelijkmaker binnen te werken na een fout in de VOAB-defensie (3 – 3).
De eindstand werd door Koen de Rooy bepaald toen hij, op slag van het einde van de wedstrijd, uit een vrije trap de 4 – 3 binnenschoot.