Aangenaam kennis te maken…

ingevoerd op 27-8-2014

Boerensuite:
‘Rustiek gelegen toplocatie in buitengebied’


Donkere wolkenvelden pakken samen boven de boerderij aan de Goorweg 3 in Riel. De eerste druppels dansen nog even vrolijk op het erf. De zon schijnt zo nu en dan nog tussen de wolken. Dan wordt het plots herfst. Toch is de zomervakantie nog niet ten einde. Vriendelijk word ik ontvangen door Carolien Adriaansen, uitbaatster van ‘de Boerensuite’. Haar verschijnen, past volledig in het beeld van deze prachtige accommodatie. Meer Brabantse eigenheid is haast onmogelijk. Het bakske koffie staat alras dampend voor mijn neus. Het gesprek kan beginnen. Even later voegt John, Caroliens man, zich ook aan de lange houten tafel in de ‘Vlaamse schuur’.

Zij is ‘n Ôsterwèkse en hij is van Gôol. John is ook huisschilder en Carolien voert een eigen administratiekantoor. Abraham heeft al aan de deur geklopt en Sara is in aantocht. Ze woonden tot 2008 in Goirle en hebben 2 kinderen. Toen startten zij de Boerensuite. Het kriebelde gewoon. Ze wilden nog zo veel meer. Nu, 3 jaar na de opening in 2011, straalt het plezier van hen af. En terecht, het succes, zeg maar de bezettingsgraad, is ronduit goed te noemen en de rek is er nog lang niet uit. De bezoekers komen van alle windstreken, ook vanuit het buitenland. Zelfs Canadezen hebben er al gelogeerd.
John: “Mooi is dat bezoekers terugkomen, maar we krijgen ook gasten, die getipt zijn door eerdere logés. Geweldig is dat! De mond tot mondreclame heeft zo een nationaal tintje”. Carolien: “Wij doen alles, om het de mensen naar de zin te maken. Gastvrijheid is ons devies. Mensen zijn welkom. De sfeer is authentiek. Het voelt als een warm nest. Onze accommodatie dateert uit de 19e eeuw en heeft de status van Gemeentelijk Monument. Het gebint in de Vlaamse schuur lijkt zelfs veel ouder. De robuuste schuur kan zo’n 20 personen herbergen en biedt vele mogelijkheden bij een groepsarrangement, midweeks of in het weekend. Een riante keuken staat ter beschikking net als mooie slaapkamers, toiletten en badruimtes. De bezoekers doen hun eigen dingetje. Echter desgewenst, verzorgen wij ook de maaltijden. Voor gezelschappen tot zes personen hebben we ‘t ‘Karschop’. De faciliteiten zijn gelijk. De Boerensuite heeft ook mogelijkheden voor Bed & Breakfast. De accommodatie is uitermate geschikt voor bedrijfsuitjes, congressen, vergaderingen, teambuildingsbijeenkomsten en of heisessies. We krijgen ook verzoeken voor logies met ontbijt van opleidingsinstituten en of bedrijven die seminars e.d. verzorgen. De meerwaarde hiervan is, dat de cursisten bij elkaar blijven”
John en Carolien zijn in hun nopjes met hun prachtig gelegen Boerensuite. Een ruim erf, een speelweide met voelbalveld en een wijds uitzicht omringen het geheel. De taken zijn goed verdeeld. John en Carolien staan borg voor Brabantse ambachtelijkheid. Bezoekers worden eerlijk en met alle egards ontvangen. Dat is de bedrijfsfilosofie. De toekomst zal hen nog verder brengen, ideeën te over.
De Kennismaker wenst hen erg veel geluk toe, voor al wat nog in het verschiet ligt.

Voor meer informatie:
Boerensuite
John en Carolien Adriaansen
Goorweg 3, 5133 NK Riel
T: 013-534 7230 - M: 06-5391 7323
E: info@boerensuite.nl
W: www.boerensuite.nl
 De Kennismaker