Modelvliegwedstrijd mét demonstraties bij Electromodelvliegclub “Nieuwkerk”

ingevoerd op 27-8-2014

Elk jaar organiseren wij met onze vliegclub een modelvliegwedstrijd mét demonstraties op ons veld langs de Aalsedijk bij Nieuwkerk. Ook dit jaar zal de Funrise Cup weer gehouden worden op zondag 31 augustus, tussen 12:00 en 18:00. De wedstrijd bestaat uit drie verschillende rondes waarin het de bedoeling is precies na 10 minuten te landen op een ballon. Degene die het dichtst bij het doel én de tijd zit krijgt de meeste punten. Daarbij zijn er elke ronde extra punten te verdienen door een speciale verrichting uit te voeren tussen de 4e en 5e minuut. In de eerste ronde moet de vlieger zo veel mogelijk loopings draaien. In de tweede ronde moet het vliegtuig onder een limbo door gevlogen worden. En in de derde en laatste ronde moet er een tempex paaltje van 1 meter hoog omgevlogen worden. De vlieger met het hoogste aantal punten zal de Funrise Cup 2014 beker mee naar huis nemen.

De vliegers zullen het zeker niet expres doen, maar door de spanning van de wedstrijd en de moeilijkheid van de speciale verrichtingen zullen er ook vliegtuigen sneuvelen tijdens de wedstrijd. Daarbij is het totaal van 24 vliegers opgedeeld in 4 groepen, die elk 1 minuut na elkaar starten. Deze combinatie zorgt voor een constante stroom van spanning en sensatie.

Tussen de drie ronden door worden er demonstraties gegeven met een uiteenlopende selectie van modellen. 3D vliegdemonstraties worden gegeven met grote en kleine motor modellen. Een verscheidenheid aan grote, kleine, langzame, snelle en elke mogelijke combinatie aan zwevers worden gedemonstreerd. Electro helikopters zullen mogelijk ook hun capriolen uithalen. En bij gunstig weer zien we misschien wel een paar model-parachutisten uit een modelvliegtuig springen.

Dus kom lekker kijken en genieten van de spectaculaire wedstrijd mét demonstraties op zondag 31 augustus! (Bij slecht weer wordt er uitgeweken naar 7 september) De entree is gratis. Kijk voor de route en meer informatie op onze website, www.emvcnieuwkerk.nl